Sport

O legendă a lui Dinamo, după ce a urmărit pe viu umilinţa cu U Cluj: “Nici în cele mai negre vise nu îmi imaginam aşa ceva! Nu îmi vine să cred că putem retrograda!”. Exclusiv

Gică Mihali a urmărit pe viu meciul lui Dinamo de la Cluj şi spune că nu îi vine să creadă că echipa lui de suflet e aproape de Liga 2. Fostul internaţional mai are un licăr de speranţă că lucrurile se pot întoarce.
24.05.2022 | 18:23
O legenda a lui Dinamo dupa ce a urmarit pe viu umilinta cu U Cluj Nici in cele mai negre vise nu imi imaginam asa ceva Nu imi vine sa cred ca putem retrograda Exclusiv
Gheorghe Mihali, prezent pe viu la U Cluj - Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut prima manşă a barajului cu Universitatea Cluj, scor 0-2, şi mai are o singură şansă de a evita prima retrogradare din istorie. “Câinii” trebuie să câştige la trei goluri diferenţă în returul de la Bucureşti.

O legendă a lui Dinamo, după ce a urmărit pe viu umilinţa cu U Cluj: “Nici în cele mai negre vise nu îmi imaginam aşa ceva!

Fostul internaţional al lui Dinamo, Gică Mihali, a făcut deplasarea la Cluj pentru a asista pe viu la meciul de baraj al echipei sale de suflet şi a povestit pentru FANATIK că niciodată nu îşi putea imagina o asemenea situaţie:

ADVERTISEMENT

“Nici în cele mai negre vise nu îmi imaginam aşa ceva. Dinamo a jucat modest în prima repriză, foarte modest. În a doua parte trebuie să recunoaştem că nu am avut şansă. Măcar dacă una dintre barele alea intrau, era altceva.

La fel de adevărat este că şi U Cluj a avut două ocazii mari. A câştigat echipa mai determinată. Astăzi nu mai câştigă jucătorii mingicari, care fac spectacol. Câştigă jucătorul care pune suflet, care se sacrifică.

ADVERTISEMENT

“Este în joc viaţa lor, viaţa echipei, istoria echipei. N-am retrogradat niciodată”

Cei de la Dinamo sunt datori mult de tot. Eu cred că pot să întoarcă scorul. Nu ştiu ce mă face aşa. Toţi au făcut un sezon slab şi cred că au puterea asta să se auto motiveze.  Mai ales cu un stadion plin în spate.

Am înţeles că sunt motivaţi de DDB, de oameni de afaceri, de sponsori… Este în joc viaţa lor, viaţa echipei, istoria echipei. N-am retrogradat niciodată, o să rămână scris în istorie numele lor dacă retrogradează”, a spus Mihali.

ADVERTISEMENT

“Poate am pregătit prea mult barajul ăsta. Noi de două luni vorbim doar de baraj”

Antrenorul lui Dinamo U-19, echipă pe care a dus-o până în semifinalele Ligii Elitelor, Mihali susţine că a fost şi o greşeală de abordare a acestei părţi a sezonului. El consideră că Uhrin şi echipa ar fi trebuit să se concentreze şi pe ultimele meciuri din Casa Pariurilor Liga 1, care le putea aduce un loc mai sus în clasament:

“Este grav şi trist. Nu îmi vine să cred. Niciodată nu îmi venea. Poate am pregătit prea mult barajul ăsta. Noi de două luni vorbim doar de baraj. Trebuia să fim atenţi şi să ne concentrăm şi pe meciurile din campionat. Dacă mai aveam 3 puncte în plus treceam peste Chindia în clasament.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun că împotriva Chiajnei era mai uşor. Dar ştiai mai bine echipa, eram acasă, aici, poate te simţeai altfel. Prea mult am pregătit barajul şi am neglijat campionatul. Eram altfel cu câteva puncte în plus”

“Oamenii ăştia au ţinut clubul ăsta în viaţă. Unii dintre ei şi-au dat ultimii bani pentru echipa asta”

Gică Mihali va veni şi la retur unde speră ca un stadion plin să îi împingă de la spate pe băieţi, în încercarea de a răsturna scorul şi de a menţine echipa în prima ligă. Fostul fotbalist şi-a amintit cum, în 1991, Dinamo reuşea să elimine marele Sporting cu ajutorul unui stadion plin:

“Am mers la meci la Cluj şi apoi m-am întors noaptea. Dimineaţa, la 8:30, eram acasă. Am mai stat vreo oră la Cluj până s-au mai liniştit apele şi am plecat noaptea aia. 

Suporterii au demonstrat de atâtea ori. Contează foarte mult să ai un stadion plin în spate. Am jucat pe Dinamo în urmă cu mulţi ani împotriva lui Sporting. Am pierdut la ei cu 0-1, aveau jucători de clasă mondială: Figo, cu Balakov. Jucători tari de tot. 

Acasă, a dat gol Gerstenmajer şi am mers în prelungiri. I-am bătut în prelungiri. Nu se gândea nimeni că vom putea elimina Sporting. Dar am avut un stadion arhiplin în spate, stăteau şi pe scări. Ne-au împins de la spate.

Oamenii ăştia au ţinut clubul ăsta în viaţă. Unii dintre ei şi-au dat ultimii bani pentru echipa asta şi acum să retrogradăm?”, a spus Mihali pentru FANATIK.

Dinamo, ultima şansă de a rămâne în Casa Pariurilor Liga 1

Dinamo joacă ultima şansă de a rămâne în Casa Pariurilor Liga 1, duminică, de la ora 21:00. Deşi ar fi vrut să evolueze pe stadionul “Arcul de Triumf”, “câinii” vor juca pe vechea arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare, care este posibil să găzduiască ultimul meci.

  • 56 de ani are Gheorghe Mihali
  • 31 de selecţii a bifat în echipa naţională fostul fundaş al lui Dinamo

 

ADVERTISEMENT
Tags: