ADVERTISEMENT
Sport

O legendă a lui Dinamo, previziuni sumbre pentru sezonul viitor: ”Să înceapă campionatul. Dacă-l încep, discutăm”

Dinamo a supraviețuit celui mai greu sezon din istoria clubului, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate. O legendă a roș-albilor a făcut previziuni sumbre pentru viitorul sezon.
Autor: Patrice Podina | 28.05.2021 | 15:27
O legendă a lui Dinamo, previziuni sumbre pentru sezonul viitor: ”Să înceapă campionatul. Dacă-l încep, discutăm”
Dinamo. Sursă foto: Sport Pictures

Deși părea la un moment dat un lucru imposibil Dinamo a renăscut sub bagheta lui Dusan Uhrin și și-a salvat din punct de vedere sportiv sezonul, evitând retrogradarea.

ADVERTISEMENT

Însă, în ciuda eforturilor suporterilor-acționari de a achita datoriile uriașe, perspectiva falimentului planează în continuare asupra clubului din Ștefan cel Mare.

Dănuț Lupu avertizează asupra unui pericol neluat în seamă – Ionuț Negoiță

Legenda dinamoviștilor, Dănuț Lupu, nu crede că viitorul sezon va fi unul cu mult mai bun pentru clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

Fostul internațional spune că doar o victorie a suporterilor-acționari în disputa juridică cu presupusul finanțator Pablo Cortacero ar putea scoate clubul din impas. Însă, atrage atenția asupra unui pericol neluat în seamă până acum – Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

”Stai să înceapă campionatul și apoi vorbim! Dacă-l încep, discutăm. Sunt mulți jucători care pleacă și nu văd să vină vreun fotbalist de calitate. Și-apoi, cine să vină?! Nu știe dacă-și ia salariul, nu are vreo stabilitate, mi-e greu să cred că vreun fotbalist bun vine la Dinamo acum, când nu se știe ce va fi mâine. 

Cât despre suporteri, eu îmi doresc să ia acțiunile de la spanioli. Dacă va reuși cineva să ia acțiunile, atunci am să cred că se poate face ceva, concret. 

Mi-e greu să cred că DDB poate să reziste la nesfârșit în ritmul în care apar datorii din toate părțile. O să țipe și domnul Negoiță după bani, cât de curând, de unde să scoți milioane de euro?”, a spus Lupu, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cum se poate redresa Dinamo, în viziunea lui Dănuț Lupu

Fostul internațional își scoate pălăria în fața suporterilor-acționari care au făcut eforturi inimaginabile pentru ca clubul să nu dispară, dar atrage atenția asupra viitorului imediat.

Dănuț Lupu susține în continuare că echipa din Ștefan cel Mare se va lupta să evite retrogradarea și falimentul și în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Lupu susține că participația de 20%, pe care o deține Asociația DDB, nu este suficientă pentru a conduce un club precum Dinamo și că atâta timp cât presupușii finanțatori spanioli dețin pachetul majoritar lucrurile se vor înrăutății.

Fostul fotbalist a mai spus că bugetul de salarii trebuie bine cântărit în perspectiva viitorului sezon, în care Dinamo ar putea aborda întrecerile interne, poate și internaționale, cu un lot extrem de tânăr și neexperimentat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!