Sport

O legendă a lui Dinamo pune tunurile pe Deian Sorescu: „Nu-și mai dă interesul”

Dănuț Lupu deplânge soarta clubului său de suflet după trei înfrângeri consecutive în campionat și nu îl menajează deloc pe Deian Sorescu: „Nu-și mai dă interesul”, susține fostul mare mijlocaș al „câinilor”.
21.08.2021 | 12:46
O legenda a lui Dinamo pune tunurile pe Deian Sorescu Nusi mai da interesul
ADVERTISEMENT

Dezamăgit de situația pe care o traversează Dinamo, cu interminabilele probleme financiare și debutul dezastruos de sezon, Dănuț Lupu nu iartă pe nimeni. Nici măcar Deian Sorescu – jucătorul în schimbul căruia clubul speră să obțină o sumă importantă – nu e menajat după cele trei înfrângeri consecutive suferite în Liga 1.

Poate nici 600 de mii nu o sa ia pe Sorescu, chiar dacă el este un jucător valoros. Nici el nu-și mai dă interesul. Dacă se accidentează, ce face?”, susține fostul mare mijlocaș al câinilor.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pare să fi intrat într-un con de umbră, Sorescu se poate lăuda cu 5 din cele 6 goluri marcate de Dinamo în actuala stagiune. În plus, cota sa de piață a ajuns la 1,4 milioane de euro.

Dănuț Lupu, neiertător după Farul – Dinamo 3-0. Critici pentru vedeta alb-roșilor

Sorescu e un jucător foarte bun, însă nu e un jucător care să ducă echipa în spinare timp de 20 de etape. Toate echipele s-au prins că Dinamo stă într-un singur jucător și îl blochează.

ADVERTISEMENT

El are nevoie de spații, pentru că nu este un jucător tehnic, care să poată dribla pe spații scurte. Poate nici 600 de mii nu o sa ia pe Sorescu, chiar dacă el este un jucător valoros.

 Când știi că ești cel mai bun de la o echipă și când vezi că echipe nu vrea să te lase să pleci, normal că devii furios și că nu-și mai iese jocul. Nici el nu-și mai dă interesul. Dacă se accidentează, ce face?”, a declarat Dănuț Lupu la Pro X.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, sfat pentru Sorescu: „Trebuie să fie un lider”

În schimb, Ilie Dumitrescu a fost ceva mai îngăduitor cu vedeta lui Dinamo, dar l-a sfătuit să acorde mai multă atenție fazei defensive. În caz contrar, riscă să ajungă doar o umbră a fotbalistului care a impresionat atât în tricoul alb-roșu, cât și la echipa națională.

Dinamo are nevoie de jucători cu experiență pe lângă acești tineri. Sorescu este starul echipei și a adus foarte multe puncte, dar trebuie să înțeleagă și jocul fără minge.

ADVERTISEMENT

El nu prea participă la faza defensivă. Îi dau un sfat, dacă vrea să mai ajungă la echipa națională. Trebuie să fie Sorescu care ne-a obișnuit în trecut.

La echipa națională ai nevoie de un jucător care joacă un fotbal total. Jos pălăria pentru Sorescu, a fost decisiv în acele două victorii, dar să se gândescă că tocmai a început campionatul.

El trebuie să fie un exemplu în exprimare, la antrenament, în tot. La fel și Anton. Sorescu nu trebuie să coboare nivelul! Trebuie să fie un lider”, a spus fostul mare internațional român la Digi Sport.

ADVERTISEMENT