Fotbal intern

O legendă a Stelei, propunere inedită: ”Să-i facem statuie lui Talpan”

06.07.2019 | 18:12
O legenda a Stelei propunere inedita Sai facem statuie lui Talpan

Un jucător de legendă al echipei Steaua București a făcut o propunere inedită, după ce juristul Florin Talpan a câștigat mai multe procese cu Gigi Becali și a recuperat de la FCSB stema și palmaresul clubului. CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmaresul până în 2004 al grupării ”roș-albastre”, iar Talpan a mai bifat o victorie importantă în războiul pe care îl duce cu finanțatorul formației din Liga 1.

O legendă a Stelei, propunere inedită: ”Să-l facem general pe Talpan”

Fosta mare legendă a Stelei, Iosif Vigu, s-a arătat încântat de succesele repurtate în plan juridic de Florin Talpan în lupra sa cu Gigi Becali și a făcut o propunere inedită. ”Să-l facem general pe Talpan. Merită statuie. Îi mulțumesc în numele tuturor steliștilor pentru tot ceea ce a făcut. A dus lupta asta de unul singur. Ciobanul de Gigi doar i-a amețit pe toți, are 2.000 de oameni în tribună la meciuri. Lumea va pleca de lângă el și va veni lângă actuala Steaua”, a declarat Vigu pentru Libertatea.

Iosif Vigu, în vârstă de 73 de ani, este locotenent-colonel în rezervă după ce a jucat pentru Steaua București în perioada 1966-1979 alături de care a câștigat trei titluri de campion și cinci Cupe ale României. El a marcat 34 de goluri în cele 404 meciuri jucate în primul eșalon al fotbalului românescu și a bifat și 24 de selecții la echipa națională a României pentru care a înscris de două ori.

Florin Talpan în tribunele Arenei Naționale la un meci jucat de CSA Steaua

Florin Talpan a câștigat în instanță palmaresul Stelei

Florin Talpan a reușit să anuleze marca Steaua înregistrată de patronul FCSB-ului în 2014, iar în 2016 Curtea de Apel i-a interzis lui Gigi Becali să folosească, pentru clubul său, numele Steaua. Ultima victorie obținută de juristul CSA Steaua a venit vineri, atunci când Tribunalul București a decis că palmaresul din 1947 până în 2004 aparține clubului Armatei, dar latifundiarul din Pipera poate ataca decizia la Curtea de Apel.

Imediat după ce a obținut această decizie favorabilă, Florin Talpan l-a atacat și pe comandatul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Pompiliu “Bixi” Mocanu. Juristul i-a cerut demisia șefului său pentru faptul că echipa nu a reușit să promoveze timp de două sezoane din Liga 4 și a mai precizat că acesta i-a pus mai mereu bețe în roate și face totul ca să-l saboteze în acțiunile sale.