O legendă a tenisului îşi anunţă retragerea: “În maximum doi ani!”

Gabriel Esanu    Ionut Neamţu   
in Stiri sportive
05/04/2018, 15:02
O legendă a tenisului îşi anunţă retragerea: “În maximum doi ani!”

David Ferrer este unul dintre jucătorii care au adunat foarte mulţi fani de-a lungul ultimilor ani. În special datorită seriozităţii de care a dat dovadă de-a lungul carierei. Este foarte iubit şi în România, mai ales că a câştigat primul său turneu pe zgura de la Bucureşti, în 2002.

De altfel, a fost considerat unul dintre marii rivali ai lui Rafa Nadal pe zgură, iar specialiştii sunt convinşi că ar fi câştigat mult mai multe trofee dacă nu ar fi fost contemporan cu Rafa, cel care l-a învins în finala de la Roland Garros în 2013. Chiar şi aşa, Ferrer a adunat 27 de trofee şi rămâne o legendă a tenisului.

Ajuns la 36 de ani, spaniolul a început să fie mai selectiv cu turneele la care participă, motiv pentru care a căzut până pe 33 ATP. Dar se anunţă un nume important pentru sezonul de zgură. Ibericul a acordat un interviu în care recunoaşte că se gândeşte tot mai des să îşi încheie cariera.

“Sunt recunoscător că am primit convocarea pentru Cupa Davis. Ştiu că poate fi una dintre ultimele apariţii pentru Spania. Am deja 36 de ani, în maximum doi ani îmi voi încheia cariera. Este posibil să o fac chiar şi anul viitor. În plus, deja nu mai sunt în top 10, deci preţuiesc această convocare cu atât mai mult”, a declarat spaniolul, cu aceeaşi modestie care l-a caracterizat mereu.

Închide ×