News

O localitate din județul Buzău iese din carantină. Măsura a fost impusă în urmă cu 14 zile

22.05.2020 | 20:14
O localitate din judetul Buzau iese din carantina Masura a fost impusa in urma cu 14 zile
ADVERTISEMENT

O localitate din județul Buzău iese din carantină după două săptămâni de izolare completă în urma focarului găsit acolo.

O localitate din județul Buzău iese din carantină

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, citat de news.ro, localitatea Râmnicelu din județul Buzău va ieși din carantină în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00:00.

ADVERTISEMENT

Această localitate a fost închisă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus, iar altele au refuzat testarea şi internarea în spital, deşi aveau simptome de COVID-19.

În focarul de la Râmnicelu, numărul de îmbolnăviri la acest moment se ridică la 34, fiind atât localnici, cât şi contacţi ai lor, dar care locuiesc în alte zone ale judeţului. Buzăul numără 153 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi niciun deces în rândul acestor bolnavi.

ADVERTISEMENT

Satul Râmnicelu a intrat în carantină la 9 mai

După ce în ultimele zile nu s-au mai înregistrat cazuri noi, autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, aşa că măsura carantinei va fi ridicată, la expirarea celor 14 zile.

Satul buzoian Râmnicelu din comuna cu acelaşi nume a intrat în carantină în 9 mai. Carantina a fost instituită după ce țase persoane, contacţi direcţi ai unui bărbat confirmat cu COVID-9, au refuzat testarea, dar şi să rămână izolate la domiciliu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru zile, o femeie în vârstă de 19 ani și bebelușul ei nou-născut au fost diagnosticați cu COVID-19. Ambii provin din focarul de la Râmnicelu, Buzău, și au fost transferați la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Maternitatea Buzău a fost subiectul unei anchete epidemiologice după ce autoritățile de sănătate publică din Buzău au identificat două femei confirmate cu COVID-19 în interiorul maternității, în 19 mai.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții a fost dispusă dezinfectarea Maternității Buzău, iar DSP a ordonat testarea tuturor cadrelor medicale care au intrat în contact cu cele două bolnave.

ADVERTISEMENT