News

O localitate din România are rata de infectare 10 la mia de locuitori. Măsuri dure

20.10.2020 | 19:55
O localitate din Romania are rata de infectare 10 la mia de locuitori Masuri dure
ADVERTISEMENT

Localitatea Ivești din județul Galați este în 20 octombrie 2020, probabil cea mai „roșie” zonă din România când vine vorba de rata infectărilor cu Covid-19.

În Ivești indicele de infectare a depășit 10 la mia de locuitori, însă autoritățile au decis să carantineze doar jumătate din comună.

ADVERTISEMENT

Mai exact, rata de infectare a ajuns la 10.17 la mia de locuitori, fapt care a dus la carantinarea unei străzi.

Localitatea Ivești are rata de infectare cu Covid-19 peste 10 la mia de locuitori

Autoritățile nu au putut carantina în întregime localitatea pentru că pe acolo trece Drumul Național 25, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Conform Legii nr. 55 din 15.05.2020, în zona carantinată se aplică toate interdicțiile legale stabilite în perioada stării de alertă, referitor la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Pentru a-i proteja pe oameni, autoritățile au decis să stabilească rute ocolotioare în acea localitate, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

D.J. 255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieşire D.J. 251 – Costache Negri – Cudalbi – ieşire D.J. 254 – Griviţa; D.J. 253 Umbrăreşti intersecţie cu D.J. 254 B – Griviţa.

Persoanele care locuiesc în zona de carantină pot părăsi această zonă doar în cazuri excepționale, prevăzute de lege, după ce obțin acordul scris al Centrului Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

ADVERTISEMENT

Printre alte măsuri, oamenii din zona carantinată sunt obligați să poarte masca de protecție pentru a acoperi nasul și gura, indiferent că este spațiu interior sau exterior.

Locuitorii nu vor avea dreptul să părăsească locuința și monitorizarea respectării măsurilor va fi făcută de către Ministerul Afacerilor Interne.

Mai mult, circulația persoanelor și vehiculelor în intervalul orar 22:00 – 06:00 va fi interzisă, cu excepția bolnavilor cronici, femeilor gravide și urgențelor medicale.

RTV anunță că autoritățile vor mai lua măsuri de restricție în funcție de modul în care va evolua situația epidemiologică.

ADVERTISEMENT
Tags: