ADVERTISEMENT
News

O localitate din România intră în scenariul roșu din cauza Covid-19. A crescut numărul de infectări

A fost activat scenariul roșu pentru o localitate unde rata de infectări cu Covid-19 a crescut la 3,34.
Autor: Robert Cristea | 26.06.2021 | 12:53
O localitate din România intră în scenariul roșu din cauza Covid-19. A crescut numărul de infectări
O localitate din România intră în scenariul roșu din cauza Covid-19. A crescut numărul de infectări. Foto: hepta.ro

Într-un moment în care numărul de cazuri anunțat în fiecare zi este unul foarte mic, o localitate din România s-a trezit totuși în scenariul roșu după ce rata de incidență a sărit de pragul de 3.

ADVERTISEMENT

Este vorba de localitatea Viișoara, din judeţul Botoşani. Aceasta se află în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2. Au fost semnalate 6 cazuri de Covid-19 în ultimele două săptămâni, iar comuna are o populație de aproximativ 2000 de locuitori. Viișoara este formată din satele Cuza Vodă, Viișoara (reședința) și Viișoara Mică.

În municipiul Botoşani, însă, rata de infectare este 0, iar la nivel judeţean indicele este de 0,05 cazuri la mia de locuitori, conform monitorulbt.ro.

ADVERTISEMENT

Scenariu roșu pentru o localitate din județul Botoșani. Au fost semnalate 6 infectări la o populație de 2000 de locuitori

În ciuda problemelor din Viișoara, în ultimele 24 de ore, autorităţile au anunţat că au fost înregistrate doar două cazuri de Covid-19 în județul Botoșni. Este vorba despre o persoană din Hlipiceni şi una din Şendriceni.

De la debutul pandemiei, 14.068 de persoane din județul Botoșani s-au infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 13.349 s-au vindecat de boală. Din păcate, 697 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma îmbolnăvirii. În prezent, la nivelul judeţului, mai sunt 22 de cazuri active de Covid-19.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 65 cazuri noi, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. De la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 1.080.522 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT

La ultima raportare, INSP a anunțat 140 de decese (70 bărbați și 70 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor,  Brăila, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Călărași Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vâlcea.

133 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 140 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 40 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 46 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 40 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

126 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 10 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent, conform Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!