ADVERTISEMENT
Facebook

O localitate menţionată în Biblie ar putea dispărea. “Este sfîrşitul creştinătăţii”

Tayba, ultima localitate în totalitate creştină din Palestina, ar putea dispărea complet, în condiţiile în care locuitorii acestei străvechi aşezări îşi părăsesc casele în căutarea...
Autor: Ionuţ Cataramă | 11.08.2015 | 17:03
O localitate menţionată în Biblie ar putea dispărea.

Tayba, ultima localitate în totalitate creştină din Palestina, ar putea dispărea complet, în condiţiile în care locuitorii acestei străvechi aşezări îşi părăsesc casele în căutarea unei vieţi mai bune, scrie pravoslavie.ru, citează Agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, liderii Bisericilor din Ţara Sfântă au făcut apel pentru a se face tot posibilul ca Tayba, nume menţionat şi în Sfânta Scriptură, să nu fie părăsită şi să rămână creştină.

FOTO. Scenariu înfiorător! NASA a confirmat. Un asteroid cu diametru de 4 kilometri VA LOVI Pămîntul în septembrie 

Tayba, situată la 30 kilometri de Ierusalim, numără astăzi aproximativ 1.300 de locuitori, toţi creştini — ortodocşi şi catolici de rit latin şi grec. În ultimii ani, mulţi creştini din Tayba şi-au părăsit casele, întrucât nu vedeau nicio perspectivă în satul lor natal.

ADVERTISEMENT

LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

Tayba este una dintre cele mai vechi aşezări de pe teritoriul palestinian. Ea este menţionată ca Ofra, în Vechiul Testament, şi ca Efraim, în Sfintele Evanghelii.

În ultima perioadă au fost întreprinse o serie de iniţiative menite să păstreze identitatea creştină a acestei aşezări. În acest sens, creştinii din Ţara Sfântă încearcă să atragă atenţia celor de aceeaşi credinţă cu ei, precum şi turiştilor străini, asupra patrimoniului vechii aşezări Tayba, pentru a o putea salva astfel de la dispariţie.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.antena3.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!