Sport

O lună până la startul Europeanului de handbal feminin! Cum arată programul României până la turneul final şi ce probleme are de rezolvat Florentin Pera

Cu o lună până la startul European de handbal feminin, România a câştigat trofeul Carpaţi. În ciuda acestui succes, Florentin Pera mai are multe lucruri de pus la punct.
04.10.2022 | 18:51
O luna pana la startul Europeanului de handbal feminin Cum arata programul Romaniei pana la turneul final si ce probleme are de rezolvat Florentin Pera
Eliza Buceschi, la trofeul Carpaţi. Sursa: FRH.ro
ADVERTISEMENT

Campionatul European de handbal feminin se va desfăşura între 4 şi 20 noiembrie în Muntengru, Slovenia şi Macedonia de Nord. A mai rămas o lună până la turneul final şi România are multe lucruri de pus la punct pentru turneul final.

O lună până la startul Europeanului de handbal feminin!

Succesul de la trofeul Carpaţi aduce un plus la capitolul moral, însă a scos la iveală şi probleme de omogenitate pe care echipa naţională a României le are, selecţionerul având puţin timp la dispoziţie pentru a le rezolva.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” vor avea o grupă complicată la Euro. În primul meci vom întâlni Ţările de Jos, campioana mondială din 2019, iar apoi urmează “şocul” împotriva campioanei olimpice en-titre, Franţa.

Meciuri complicate pentru “tricolore” în grupa de la Euro

Ultimul meci al grupei preliminare va fi împotriva Macedoniei de Nord, care va avea avantajul de a disputa meciul pe teren propriu, la Skopje. În grupele principale se califică primele trei clasate din grupă.

ADVERTISEMENT

Programul României la Euro:

  • 5 noiembrie, ora 21:30: Ţările de Jos – România
  • 7 noimebrie, ora 21:30: Franţa – România
  • 9 noiembrie, ora 19:00: Macedonia de Nord – România

România joacă două amicale în Ungaria înainte de turneul final

Perioada de pregătire pentru turneul final este redusă. Reunirea lotului României va avea loc pe data de 24 octombrie, iar apoi timp de trei zile, handbalistele vor sta în cantonament şi vor face un scurt stagiu de pregătire în Ungaria, la Tatabánya.

ADVERTISEMENT

Naţionala “tricoloră” va susţine două meciuri amicale, împotriva Ungariei şi Germaniei, înainte de deplasarea la Skopje, programată cu două zile înaintea primului meci. Până la pauza pentru turneul final, handbalistele vor avea un program aglomerat, cu meciuri în campionat şi cupele europene.

Probleme de omogenitate pentru “tricolore”! Timpul nu este aliatul selecţionerului

Însă, la trofeul Carpaţi, naţionala României a arătat şi slăbiciuni, selecţionerul Florentin Pera având de lucru la capitolul omogenitate, atât pe faza de atac, cât şi pe faza de apărare. În plus, evoluţiile “tricolorelor” nu au fost convingătoare la ultimele turnee finale.

ADVERTISEMENT

De la locul 4 obţinut în 2018 la Euro, România a încheiat la ultimele trei turnee finale mai jos de locul 10. Faţă de Campionatul Mondial de anul trecut revine Cristina Neagu, al cărei obiectiv este să ajungă încă o dată cu naţionala la Jocurile Olimpice.

S-a anunţat lotul lărgit pentru Euro 2022

Timpul nu este aliatul lui Florentin Pera, ajuns în această vară la cârma naţionalei. Tehnicianul a avut prima acţiune cu echipa la trofeul Carpaţi, iar următoarea vor fi cele 10 zile premergătoare turneului final.

Lotul lărgit al României pentru turneul final: 

Lotul lărgit al României pentru Euro
Lotul lărgit al României pentru Euro
Lotul lărgit al României pentru Euro
Lotul lărgit al României pentru Euro

“O grupă complicată cu Franţa, ultima campioană olimpică, Olanda, campioană mondială în 2019, iar Macedonia de Nord este ţara gazdă. Este o grupă dificilă, iar acest lucru trebuie să ne motiveze şi să ne responsabilizeze pentru a juca cât mai bine şi pentru a face faţă provocărilor”, Florentin Pera, într-un interviu pentru FANATIK

  • 4 noiembrie este data la care începe Campionatul European de handbal feminin
  • 3 este locul ocupat de România la Euro 2010, cea mai bună clasare din istorie

 

ADVERTISEMENT