News

O mamă din Suceava își strigă disperarea: ”Ajutați-mă să-mi operez fetița!”. Micuța Ștefania are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală

Momente dificile pentru Ștefania, o fetiță de doar 5 anișori din Suceava. Aceasta are nevoie urgentă de o operație pe cord, iar mama ei cere ajutor tuturor.
17.06.2024 | 13:38
O mama din Suceava isi striga disperarea Ajutatima sami operez fetita Micuta Stefania are nevoie urgent de o interventie chirurgicala
”Ajutați-mă să-mi operez fetița!”. Micuța Ștefania, de doar 5 anișori, are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală pe cord
ADVERTISEMENT

O mamă din Suceava își strigă public disperarea, după ce fetița ei a fost diagnosticată cu o boală gravă de către medici. Micuța Ștefania are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală pe cord.

”Ajutați-mă să-mi operez fetița!”. Micuța Ștefania, de doar 5 anișori, are nevoie urgent de o intervenție chirurgicală pe cord

La doar 5 anișori, o vârstă la care majoritatea copiilor nu au altă grijă decât să se joace și să se bucure de primii ani de viață, Ștefania se pregătește de cel mai important examen din viața ei.

ADVERTISEMENT

Micuța râde, se joacă, desenează și, la prima vedere, pare un copil perfect sănătos. Ea ascunde însă o suferință greu de descris. Fetița, originară din județul Suceava, are inimioara “găurită” și trebuie operată de urgență. Ea poate fi ajutată de toți românii, printr-o donație de 2 euro cu un simplu SMS la 8848.

Maia, așa cum este alintată de familie, le spune celor din jur că are inima “obosită”. Diagnosticul pus de medici este însă unul dur: insuficiență cardiacă de clasa I NYHA, canal arterial persistent stânga-dreapta, canalul arterial persistent fiind de 3 mm.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, pentru această afecțiune medicii au recomandat monitorizare. Există speranța că această gaură mică din inimă se va închide de la sine. La Iași, fetița a fost pusă pe o listă de așteptare pentru operație.

Până acum am umblat la foarte multe spitale dar degeaba. Am așteptat până la vârsta de patru ani pentru că ni s-a spus că s-ar putea să se închidă și nu s-a închis. Din ce în ce crește, la ea se agravează. A început să i se înfunde și o valvă în partea plămânului”, spune mama Maiei, Ionela Lavinia Cherar.

ADVERTISEMENT

Recent, după o vizită la Iași, părinții Ștefaniei au primit o veste cruntă. ”Ni s-a spus că în 3-6 luni ea trebuie rezolvată, trebuie operată. E o nevoie urgentă pentru operație! îmi spune: mami, mie nu-mi mai bate inimioara”.

Peste doar câteva zile, Maia și alte patru fetițe au șansa să fie operate în misiunea umanitară cardiopediatrică de vară de la Spitalul Clinic Sanador. Special din Suedia va ajunge la Iași chirurgul pediatru Petru Liuba. El va fi ajutat de echipa Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară condusă de prof. dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

ADVERTISEMENT

Mama Ștefaniei: ”Poate pentru voi nu înseamnă nimic 2 euro, dar pentru noi înseamnă să ne salvăm copilul”

Cei care pot și vor să o ajute pe Ștefania pot trimite 2 euro prin SMS la 8848. Mama micuței îi imploră. ”Cei care vor să ne ajute… puteți trimite un SMS la 8848, cu 2 euro. Poate pentru voi nu înseamnă nimic dar pentru noi înseamnă să ne salvăm copilul, adică fetița noastră să fie bine”.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numărul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

Conturi Fundația Mereu Aproape. CIF 18212553:

  • Cont în lei: RO86BTRL000AJUTEU8848RON
  • Cont în Euro: RO32BTRL000AJUTEU8848EUR
  • Cod SWIFT: BTRLRO22
ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink