News

O mamă și fiica ei au născut la distanță de o zi. Cele două femei și copiii lor sunt colegi de salon

O femeie de 38 ani din județul Botoșani a născut la 24 de ore după ce fiica ei de 14 ani a dat naștere primului ei copil, cele două femei fiind colege de salon la maternitate.
12.06.2022 | 21:12
O mama si fiica ei au nascut la distanta de o zi Cele doua femei si copiii lor sunt colegi de salon
Unchiul unui copil din Botoșani s-a născut după nepotul său/ Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Prima a născut fiica de 14 ani, pe 4 iunie, aducând pe lume un băiețel sănătos, de 3,5 kg, nașterea având loc pe cale naturală, scrie Monitorul de Botoșani.

Colega sa de salon era nimeni alta decât propria sa mamă care, la 38 de ani, aștepta să nască cel de-al patrulea copil. Nașterea a avut loc o zi mai târziu, tot ce cale naturală, rezultatul fiind tot un băiat.

ADVERTISEMENT

Astfel, proaspăta bunică de 38 de ani se afla în același salon doi copii ai săi și cu nepotul, în timp ce fiica sa, proaspătă mătușă, era colegă cu fratele ei nou născut.

Cei doi bebeluşi sunt bine, la fel ca mamele lor, care stau cu ei în salon. Urmează să fie externaţi în curând”, a declarat medicul primar Carmen Zaboloteanu, şefa secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii Botoșani.

ADVERTISEMENT

În județul Botoșani, de la începutul acestui  an, s-au înregistrat 30 de cazuri de mame minore, însă tendința este de ușoară scădere.

În 2020 au fost 87 de nașteri la mame minore, pentru ca anul trecut numărul acestora să scadă la 74, deși totalul nașterilor din județ a înregistrat o ușoară creștere.

ADVERTISEMENT

Medicii de la maternitate au precizat că, în urmă cu câțiva ani, o femeie din Hilișeu Horia a devenit bunică la numai 31 de ani, după ce fiica ei de 16 ani a născut. Mama bunicii respective devenea străbunică la vârsta de 52 de ani.