Asta, pentru că vorbim despre OTP Bank, cea mai mare bancă a Ungariei, care a fost cumpărată de Banca Transilvania. Așadar, procesul de integrare al OTP Bank în sistemul Băncii Transilvania va fi încheiat pe 28 februarie 2025, după fuziunea oficială a celor două instituții financiare.
Până la data de 28 februarie, băncile vor funcționa separat, iar clienții OTP Bank vor beneficia de produsele și serviciile OTP Bank. În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor a fost aprobat deja planul de fuziune, astfel că ultima zi în care OTP Bank rămâne OTP Bank în România este 28 februarie 2025.
Ulterior acestui moment, clienții OTP Bank vor fi transferați în portofoliul BT, iar toate produsele și serviciile OTP Bank vor fi retrase, iar clienții vor utiliza ofertele și soluțiile BT. Integrarea OTP Bank România poate fi considerată cea mai rapidă fuziune din istoria Băncii Transilvania.
Asta, după ce tranzacția s-a desfășurat pe parcursul a doar șapte luni. ”Mulțumesc acționarilor pentru încrederea acordată acestui plan ambițios. Progresul realizat până acum este rezultatul colaborării echipelor din ambele bănci, care au dedicat peste 150.000 de ore pentru pregătirea procesului.
Sunt încrezător că integrarea va fi finalizată cu succes, contribuind și la creșterea organică a BT”, a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania. BT a preluat OTP Bank România printr-o tranzacție de 347,5 milioane de euro.
OTP Bank România a fost parte a grupului financiar internațional OTP Bank Group, cu sediul central în Ungaria. Această sucursală fost înființată în 1995 sub denumirea Banca Comercială ROBANK SA, dar a fost preluată de OTP Bank Group în 2005. OTP Bank și-a consolidat în acel moment poziția pe piața bancară locală reușind să atingă o cotă de piață de 2,89% în 2021.
În vara acestui an, BT anunța oficial preluarea OTP. Informația era comentată atunci de către Sandor Csanyi, președinte și director general al OTP Bank. “Obiectivul principal, strategic al OTP Group este de a-și crește cota de piață în Europa Centrală și de Est – și, recent, în Asia Centrală – prin creștere organică și achiziții.
Am avut aceeași strategie și în România timp de douăzeci de ani, dar nu am reușit să atingem cota de piață dorită, așa încât decizia managementului a fost să vindem aceste subsidiare. Acest pas permite grupului nostru să țintească piețe în care poate avea o prezență mult mai mare în viitor.
Sunt convins că Banca Transilvania, ca lider de piață în România și nou proprietar al OTP Bank România, va oferi numeroase oportunități clienților și angajaților. Mulțumesc managementului și echipei OTP Bank România pentru dedicare și munca la standarde înalte pe parcursul a douăzeci de ani, timp în care OTP Bank România a fost un jucător stabil pe piață, cu contribuții notabile și standarde înalte privind serviciile financiare din România”, a declarat Sandor Csanyi.