Sport

O mare campioană analizează șansele Simonei Halep de a reveni în elita tenisului: ”Totul este foarte strâns”

Simona Halep se luptă să revină în topul tenisului mondial, iar o fostă mare campioană consideră că are șanse bune să facă acest lucru după ce a început colaborarea cu Patrick Mouratouglou.
20.05.2022 | 19:05
O mare campioana analizeaza sansele Simonei Halep de a reveni in elita tenisului Totul este foarte strans
Simona Halep se luptă să revină în topul tenisului mondial, iar o fostă mare campioană consideră că are șanse bune să facă acest lucru după ce a început colaborarea cu Patrick Mouratouglou. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși a fost eliminată în turul 2 la turneul de la Roma, românca a urcat până pe locul 19 în clasamentul WTA.

Șansele Simonei Halep de a redeveni lider mondial, calculate de o fostă campioană

Cu doar câteva zile înainte de începerea Grand Slam-ului de la Roland Garros, fosta mare campioană Chris Evert a făcut o analiză a celor mai importante jucătoare din circuit și crede că Simona Halep are șanse să revină în elita tenisului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, americanca de 67 de ani, care a câștigat 18 titluri de Grand Slam la simplu, consideră că la acest moment poloneza Iga Swiatek domină autoritar tenisul feminin și este destul de greu de coborât de pe primul loc.

”Iga Swiatek tocmai a câștigat patru turnee la rând și cred că putem spune deja că domină tenisul feminin. Dar trebuie să vedem dacă are constanța necesară pentru a menține nivelul, să fie constantă la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Însă mi-ar plăcea să văd revenirea Biancăi Andreescu și a lui Naomi Osaka. Jabeur joacă bine de asemenea, la fel ca Simona Halep. Totul este foarte strâns, însă cred că Iga a ieșit în față și joacă precum un număr 1”, a declarat Chris Evert, conform eurosport.ro.

Mouratoglou a făcut-o să creadă că poate câștiga din nou la Roland Garros

Simona Halep se pregătește intens pentru turneul de la Roland Garros, acolo unde o va întâlni în primul tur pe Ana Konjuh din Croația. Dubla campioană de Grand Slam are un traseu extrem de dificil la Paris.

ADVERTISEMENT

În sezonul de zgură, Halep a făcut semifinală la Madrid și a fost eliminată în turul 2 la Roma, dar cu toate acestea bookmakerii o văd cu a doua șansă la câștigarea titlului la Roland Garros, după liderul WTA, Iga Swiatek, care se află într-o formă incredibilă.

Chiar înaintea plecării spre Paris, dubla campioană de Grand Slam a dezvăluit că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a insuflat ideea că are capacitatea de a câștiga din nou pe zgura din capitala Franței.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen Ion Țiriac a analizat ”la sânge” calitățile și defectele sportivei de 30 de ani care și-a propus să revină între primele 10 jucătoare ale lumii și crede că dacă va reuși să depășească problemele fizice cu care s-a confruntat în ultimul an, românca poate face un turneu foarte bun la Paris.

ADVERTISEMENT