Fotbal international

Fiesta argentiniană la Doha înaintea meciului din „sfertul” cu Olanda. Suma exorbitantă plătită de fanii „pumelor”

Încă peste 5.000 de fani argentinieni au ajuns la Doha, astfel că se estimează că mai bine de 40.000 de oameni vor susține echipa națională în ”sfertul” cu Olanda.
09.12.2022 | 18:18
Fiesta argentiniana la Doha inaintea meciului din sfertul cu Olanda Suma exorbitanta platita de fanii pumelor
Numărul fanilor argentinieni așteptați la meciul cu Olanda depășește 40.000.
ADVERTISEMENT

Olanda este următorul obstacol al Argentinei lui Messi în drumul către primul titlu al sud-americanilor din 1986 încoace. Interesul este uriaș, astfel că, suporterilor argentinieni deja prezenți în Qatar, li s-au alăturat ieri alți peste 5.000 de fani. Și, imediat ce au ajuns la Doha pentru a susține ”La Albiceleste”, s-au alăturat fiestei care, conform tradiției, începe în preziua partidei.

5.000 de dolari au plătit fanii argentinieni pentru a vedea ”sfertul” cu Olanda

Argentina a început cu stângul campania de la Cupa Mondială din Qatar. Cu acel 1-2 cu Arabia Saudită, care este în topul celor mai rușinoase înfrângeri din istorie.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă însă, Messi și colegii și-au revenit. Au câștigat grupa, bifând primul obiectiv. Și au respectat calculele hârtiei, trecând în optimi de Australia, 2-1.

Cel de-al treilea titlu mondial, primul din 1986 încoace, este încă un țel viabil. Iar fanii sunt trup și suflet alături de echipă. O dovadă este faptul că peste 5.000 de fani s-au alăturat ieri celor deja aflați la fața locului.

ADVERTISEMENT

Cu un efort financiar deloc de negliat. Jurnaliștii de la Perfil spun că numai pentru un bilet de categoria a 3-a trebuie să scoată din buzunar 5.000 de dolari.

Aceeași publicație estimează la 40.000 numărul fanilor care vor susține Argentina, în meciul cu Olanda. Pe ritmurile imnului devenit celebru, ”M-am născut în Argentina, țara lui Diego și Lionel”.

ADVERTISEMENT

Cel care reprezintă fundalul sonor la fiecare dintre confruntările Argentinei. Dar și la întâlnirile fanilolor. Și s-a făcut auzit deja, conform tradiției, ieri, în vechea piață din centrul orașului Doha.

Căci fanii argentinieni au obișnuit să se întâlnească acolo nu doar înainte de a pleca spre stadion, în ziua meciului, ci și în cea precedentă. Atunci când, tot o cutumă, salută trecătorii cu un drapel imens, ce acoperă mulțimea de suporteri.

ADVERTISEMENT