News

O mare fabrică din România a ajuns pe mâna chinezilor. Grupul din Asia a cumpărat uzina de la un investitor austriac

Cum au reușit chinezii unui mare grup să achiziționeze o importantă fabrică din România. Tranzacția a fost făcută la o sumă păstrată în mare secret
25.06.2024 | 09:15
O mare fabrica din Romania a ajuns pe mana chinezilor Grupul din Asia a cumparat uzina de la un investitor austriac
Fabrica austriacă din România, achiziționată de un mare grup chinez. Sursa foto: Captură video / Facebook / Alu Menziken Romania
ADVERTISEMENT

O importantă fabrică din România a fost achiziționată de un consorțiu chinez. Este vorba despre uzina Alu Menziken din Satu Mare, care era parte a grupului Montana.

Alu Menziken, cumpărată de chinezi

Compania Alu Menziken, ce aparținea grupului Montana, fondat de antreprenorul austriac Michael Tojner, a fost preluată de grupul chinez Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.

ADVERTISEMENT

Acest anunț a fost făcut public de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a colaborat cu echipa internațională de avocați ce a asistat grupul chinez în cadrul tranzacției, conform Ziarului Financiar și preluat de Mediafax.

Tranzacția se află în proces de obținere a aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare, iar prețul achiziției nu a fost dezvăluit.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost coordonat de firma de avocatură HEUKING din Germania, care a jucat rolul de consilier principal în această tranzacție, ghidând activitatea consultanților juridici locali din Elveția, Austria și România.

Cine este Alu Menziken

Alu Menziken dispune de una dintre cele mai avansate linii de extrudare a aluminiului din Europa, permițând fabricarea de profile de aluminiu cu diverse grade de flexibilitate conform cerințelor clienților noștri.

ADVERTISEMENT

Utilizăm fierăstraie de precizie și mașini CNC moderne pentru a produce profile și tuburi de aluminiu de înaltă calitate. De asemenea, oferim o varietate de tratamente de suprafață pentru a prelungi durata de viață și a îmbunătăți aspectul și valoarea produselor noastre. Folosim tehnologie de vârf pentru sudură și îmbinare, realizând astfel ansambluri și componente complexe.

„Vechimea pe piață și orientarea către satisfacerea cerințelor cilenților noștri ne-au făcut partenerul ideal atunci când vine vorba de produse extrudate de aluminiu de înaltă precizie.

ADVERTISEMENT

Obiectivul principal al echipei de management este dezvoltarea continuă a companiei și menținerea gradului ridicat de entuziasm și energie al echipei Alu Menziken. Oferim angajaților noștri locuri de muncă sigure și promovăm dezvoltarea profesională. Menținem parteneriate pe termen lung cu clienții și furnizorii noștri bazate pe respect reciproc și încredere”, se arată pe site-ul companiei.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Scandal la Insula Iubirii. Cine este concurentul acuzat că și-ar fi bătut propriul...
Scandal la Insula Iubirii. Cine este concurentul acuzat că și-ar fi bătut propriul tată
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”