News

O mare țară din UE intră în carantină din 28 decembrie. Restricții severe înainte de Revelion

18.12.2020 | 07:31
O mare tara din UE intra in carantina din 28 decembrie Restrictii severe inainte de Revelion
ADVERTISEMENT

Crește numărul statelor din UE care revin la o carantină severă din cauza pandemiei de Covid-19. O altă mare țară din Europa adoptă restricții severe înainte de Revelion.

Polonia, stat unde valul doi al noului coronavirus s-a intensificat sever, producând până la aproape 700 de morți pe zi, va intra în lockdown național de pe 28 decembrie până pe 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe lângă măsurile deja luate de autorități, școli, restaurante, cinematografe fără acces, se vor închide toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi.

Polonia intră în carantină națională din 28 decembrie. Restricții severe înainte de Revelion

Criza sanitară accentuată face ca Polonia, stat cu aproape 38 de milioane de locuitori, să intre într-o carantină naţională de pe 28 decembrie până pe 17 ianuarie, timp în care vor fi impuse restricții dure, a anunţat joi ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, scrie agenția Xinhua.

ADVERTISEMENT

”Fac un apel către fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar ştiu că doar aceste sfaturi nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez.

În perioada carantinei, hotelurile vor fi închise mai puțin pentru personalul medical și militar. Toate persoanele care sosesc din străinătate cu trenul, autobuzul sau avionul vor trebui să stea 10 zile în carantină. Numai magazinele care vând bunuri esențiale vor rămâne deschise, a spus Niedzielski.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor impune, de asemenea, interzicerea călătoriilor între orașe de la ora 19:00 – 31 decembrie până la ora 06:00 – 1 ianuarie. Sărbătorile de Revelion trebuie să aibă loc în interior, cu maximum cinci persoane din gospodărie. În timpul vacanțelor școlare, copiilor cu vârsta sub 16 ani nu li se permite să părăsească casele fără supravegherea unui adult.

Noile restricţii din pandemie se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.

ADVERTISEMENT

Polonia, peste 1 milion de cazuri și 24.000 de morți în pandemie

Numărul de infecții confirmate zilnic de COVID-19 în Polonia a crescut de la sub o mie în octombrie la aproximativ 28.000 la începutul lunii noiembrie. Numărul zilnic a fost de 11.953 joi, iar numărul total de infecții confirmate a fost de 1.171.854. De la începutul pandemiei, 24.345 de persoane au murit din cauza virusului.

”Avem o luptă istovitoare de aproape două luni împotriva celui de-al doilea val de pandemie. Este important să rețineți că nu ne-am întors la aproximativ 1.000 de infectări zilnice înainte de acel val.

Este posibil ca valul să fi încetinit, dar a făcut acest lucru până la un nivel de aproximativ 10.000 pe zi”, a mai spus Niedzielski, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT