News

Foto. O mașină a intrat în mulțime la Berlin. Un mort și 8 răniți, conform primului bilanț

Un șofer care conducea un Renault a intrat în mulțime la Berlin, miercuri, în jurul orei 12:30 (ora României). În urma acestui incident, un bărbat a murit și 8 persoane au fost rănite.
08.06.2022 | 15:08
Foto O masina a intrat in multime la Berlin Un mort si 8 raniti conform primului bilant
Ofițerii de poliție acoperă cadavrul unei victime după ce o mașină s-a izbit de un grup de oameni lângă Breitscheidplatz din Berlin Foto: REUTERS/Michele Tantussi
ADVERTISEMENT
08-06-2022
12:08

Șoferul, un cetățean germano-armean, în vârstă de 29 de ani. Persoana decedată, o profesoară

Poliția l-a identificat pe șofer ca fiind un bărbat cu dublă cetățenie  germană și armeană, în vârstă de 29 de ani, care în cele din urmă a intrat cu mașina într-o vitrină și a fost reținut de trecători și predat autorităților.

Ziarul german Bild a identificat victima ca fiind o profesoară care se afla în stradă cu un grup de elevi.

Peste o duzină de persoane au fost rănite, a declarat un purtător de cuvânt al poliției de la fața locului. Cinci dintre răniți erau într-o stare care le pune viața în pericol, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Conform primelor informații, șoferul a fost arestat. Incidentul șocant a fost înregistrat în cartierul Charlottenburg, situat în vestul Berlinului. Purtătorul de cuvânt al poliției berlineze, Martin Dams, a declarat că incidentul a avut loc în apropierea popularului bulevard comercial Kurfuerstendamm, în vestul capitalei germane.

Accident sau intrare intenționată în mulțime?

Pentru moment nu este clar dacă incidentul a fost rezultatul unui accident sau dacă șoferul a intrat intenționat în mulțime, conform dw.com. După ce a izbit mulțimea, șoferul a condus înapoi pe șosea și s-a oprit la aproximativ 200 de metri mai departe.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, șoferul s-a oprit în vitrina unui magazin de parfumuri. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat că aproximativ 30 de persoane au fost rănite.

BILD anunță că potrivit martorilor oculari, șoferul a fugit, dar trecătorii l-au  reținut și predat poliției. Aceeași sursă a notat că incidentul s-a petrecut miercuri în jurul orei locale 10:30, la intersecția dintre Rankestraße și Tauentzienstraße, pe Breitscheidplatz.

ADVERTISEMENT

Mijloacele media internaționale au publicat imagini cu o mare desfășurare de pompieri și ambulanțe la fața locului. Salvatorii cărau tărgi goale lângă biserica Gedaechtniskirche, devastată de război, unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Berlinului.

Acest incident a readus în prim-plan atacul din 2016

Pe lângă cei 60 de pompieri care intervin, la fața locului a ajuns și un elicopter de salvare.

Incidentul de miercuri a avut loc aproape de locul atacului de la 19 decembrie 2016, când extremistul islamist Anis Amri a deturnat un camion, l-a ucis pe șofer și apoi a intrat cu el în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Breitscheidplatz.

ADVERTISEMENT

Atunci au murit 12 persoane și au fost rănite alte zeci. Amri a fugit apoi în Italia, unde a fost împușcat de poliția italiană.

A fost cel mai sângeros atentat din Germania după atacul terorist de Oktoberfest din 26 septembrie 1980, când 13 oameni și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT
Tags: