News

O mașină a Jandarmeriei a căzut într-o groapă de pe Șoseaua Fundeni. Lucrările la carosabil, semnalizate parțial

Anchetatorii au deschis dosar penal după ce o mașină de Jandarmerie a căzut într-un șanț săpat pe marginea Șoselei Fundeni din București. Lucrarea de îngropare a unor cabluri electrice nu era semnalizată corect.
29.11.2021 | 15:01
O masina a Jandarmeriei a cazut intro groapa de pe Soseaua Fundeni Lucrarile la carosabil semnalizate partial
O mașină a Jandarmeriei s-a răsturnat într-un șanț săpat pe carsabil, în apropiere de spitalul Fundeni din Capitală. Foto: captură video Digi24
ADVERTISEMENT

Un echipaj al Jandarmeriei s-a răsturnat, luni, cu maşina într-un şanţ de pe Șoseaua Fundeni din Capitală. Autospeciala se deplasa pentru executarea unei misiuni în cooperare cu IPJ Ilfov în localitatea Dobroești.

Șoferul a pierdut controlul volanului în dreptul unor lucrări la carosabil, iar mașina a derapat și a căzut cu partea dreaptă în șanțul cu o lățime de aproximativ un metru și adânc de peste 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Mașina a rămas trei ore în șanț

Accidentul s-a petrecut într-o zonă în care pe prima bandă a șoselei se executau lucrări pentru înlocuirea unor cabluri electrice.

Brigada Rutieră a fost sesizată în legătură cu producerea accidentului din apropierea Spitalului Fundeni printr-un apel la numărul de urgență 112, în jurul orei 10:00.

ADVERTISEMENT

Cei patru jandarmi aflați în mașină au ieșit singuri din autovehicul și niciunul dintre nu a fost rănit, însă mașina a fost serios avariată. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

La fața locului au sosit mai mulți agenți de poliție, echipaje ale Jandarmariei și echipaje IGSU care au securizat zona și cercetează modul în care s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Mașina avariată a rămas în șanț timp de trei ore, până când a fost ridicată pe o platformă auto.

Poliția a deschis dosar penal. Firma executantă a primit recent amendă

Șanțul în care a ajuns autospeciala era semnalizat doar pe anumite porțiuni, nu pe întreaga lungime. Autoritățile vor cerceta modul în care compania care executa lucrările pe carasabil a izolat șantierul.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Costea, a declarat că a fost întocmit dosar penal pentru efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public.

“Orice lucrare efectuată pe carosabil se semnalizează cu cel puțin zece metri înaintea zonei respective, având montate indicatoare temporare – obligatoriu un indicator de ocolire, obligatoriu indicator de drum în lucru și obligatoriu limitare de viteză 30 km/oră și evident de-a lungul lucrării obligatoriu balize direcționale, semnalizate între ele”, a spus acesta.

Claudiu Costea a mai declarat că firma care executa lucrările a fost amendată recent pentru șanțul semnalizat defectuos. “În data de 23 noiembrie 2021, Brigada Rutieră a aplicat o sancțiune contravențională pentru semnalizare necorespunzătoare în cuantum de 3.045 de lei”, a arătat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, precizând că răspunderea verificării semnalizării îi revine executantului.

ADVERTISEMENT