News

O mașină cu trei pasageri a luat foc în mers, pe autostrada București – Pitești. Pompierii au intervenit

O mașină a luat foc în mers pe autostrada București - Pitești, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge flăcările.
08.11.2022 | 09:47
O masina cu trei pasageri a luat foc in mers pe autostrada Bucuresti  Pitesti Pompierii au intervenit
Incendiu Autostradă. Foto: Pro TV
ADVERTISEMENT

Autoturismul a luat foc la kilometrul 34. La volanul mașinii se afla o femeie, iar în mașină mai erau doi oameni.

O mașină a luat foc pe autostrada București – Pitești

Potrivit Stirile PRO TV, toți trei au scăpat nevătămați. Speriată de fumul gros care ieșea de sub capotă, femeia a tras pe banda de urgență, însă flăcările puternice i-au cuprins rapid mașina.

ADVERTISEMENT

O anchetă urmează să indice cauza incendiului, în condițiile în care la fața locului au intervenit mai multe autospeciale de pompieri.

Incidentul seamănă cu cel din Pasajul Unirii, din luna octombrie. Atunci, o mașină a luat foc în pasaj și a creat panică în jur.

ADVERTISEMENT

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum mașina, un Mini Cooper, ia foc în partea din față. În mașină se aflau două femei, un bărbat și un copil, care nu au pățit nimic.

”În acest moment sunt 10-20 de mașini blocate în interior. O singură mașină a ars. Nu mai sunt persoane aflate în interior. După eliminarea oricărui pericol, oamenii vor intra să-și ia mașinile. În acest moment este lichidat incendiul. Sunt 8 autospeciale de stingere, 5 vehicule SMURD.

ADVERTISEMENT

Din fericire, la acest moment nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat și au căutat. Informațiile noastre sunt că toate mașinile sunt goale.

Nu mai durează mult până vor da drumul persoanelor evacuate să intre să-și ia mașinile”, explica Raed Arafat imediat după incident.

ADVERTISEMENT

Din păcate indiferența celorlalți participanți la trafic a dus la evacuarea Pasajului timp de câteva ore, lucru care putea fi evitat.

Fostul pilot de raliuri Titi Aur a criticat indiferența sau lipsa de experiență a șoferilor trecători, care puteau ajuta la stingerea incendiului.

”Dacă din acei șoferi care treceau se opreau măcar trei-patru și foloseau extinctoarele, acest incident era unul minor”, a explicat Titi Aur.

”Era îndeajuns ca acei șoferi care trec și nu sunt așa speriați, implicați emoțional, să stingă incendiul cu ajutorul extinctoarelor”, a completat pilotul de raliu. Desigur, rămâne întrebarea câți șoferi respectă cu adevărat legea și au în dotarea mașinii un extinctor.

ADVERTISEMENT
Tags: