News

O mașină de poliție a luat foc în mers, la Oradea. Autoturismul tocmai ieșise din service

O mașină de poliție a luat foc în mers, la Oradea, fiind nevoie de intervenția oamenilor de pe drum pentru a stinge flăcările.
31.10.2022 | 19:33
O masina de politie a luat foc in mers la Oradea Autoturismul tocmai iesise din service
Mașină poliție cuprinsă de flăcări în Oradea. Foto: EBihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Autoturismul tocmai ieșise din service, însă s-a aprins din senin pe șoseaua de centură a municipiului Oradea.

O mașină de poliție a ars în Oradea

Evenimentul a fost raportat în jurul orei 16:00, în zona cimitirului Rulikowski, conform Ebihoreanul.

ADVERTISEMENT

”În împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un eveniment, în care a fost implicat un singur vehicul, respectiv o autospecială de poliție, care a luat foc în timpul mersului”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa.

Din fericire nu a existat nicio victimă. Mai mult, oamenii au sărit în ajutor și au ajutat la stingerea flăcărilor cu extinctoarele pe care le aveau în mașinile personale. Se pare că flăcările au pornit de la defecțiune a motorului, cu toate că mașina tocmai fusese în service.

ADVERTISEMENT

”Din primele investigații, autospeciala de poliție aparține Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea și, în cursul acestei zile, fusese scoasă din service. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”, au mai precizat reprezentanții Poliției.

De remarcat faptul că șoferii din Oradea au sărit în ajutorul polițiștilor cu extinctoare, spre deosebire de cei din București care au ignorat un incident similar în Pasajul Unirii în 18 octombrie.

ADVERTISEMENT

În acel moment 20 de oameni au fost evacuați, fără a exista victime. ”Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral.

Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, transmitea Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Fostul pilot de raliu a fost dezamăgit să vadă cum oamenii au trecut pasivi și nu au reacționat.

”Dacă din acei șoferi care treceau se opreau măcar trei-patru și foloseau extinctoarele, acest incident era unul minor. Era îndeajuns ca acei șoferi care trec și nu sunt așa speriați, implicați emoțional, să stingă incendiul cu ajutorul extinctoarelor”, a punctat Titi Aur.

ADVERTISEMENT
Tags: