News

O minge de foc s-a observat pe cerul Siberiei. Avea forma unui OZN

19.05.2020 | 22:50
O minge de foc sa observat pe cerul Siberiei Avea forma unui OZN
ADVERTISEMENT

O minge de foc, ce reflecta mai multe culori, a băgat spaima în ruși. OZN-ul a putut fi observat pe cerul Siberiei, ca o minge strălucitoare în alb și albastru. Martorii au spus că obiectul a “transformat noaptea în zi'”.

OZN colorat, misterios, i-a înfricoșat pe ruși

O misterioasă minge de foc a putut fi văzută în noaptea de luni, 18 mai 2020, pe cerul Siberiei, înfricoșându-i pe locuitorii care au descris obiectul ca fiind atât de strălucitor, încât a transformat noaptea în zi, a scris The Sun.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că obiectul a strălucit în mai multe culori și ”a transformat noaptea în zi”. ”Am auzit un zgomot, apoi câinii au început să latre. Nu înțeleg ce a fost”, a relatat un martor al evenimentului.

“Avea o strălucire albă și albastră”, spune un alt martor, în timp ce o altă persoană a vorbit despre sclipiri verzi ale misteriosului obiect.

ADVERTISEMENT

”A fost o lumină puternică, albă, apoi a explodat”, a spus un altul.

S-a putut observa pe o rază de 500 de kilometri pătrați

OZN-ul  a putut fi observat pe o rază de 500 de kilometri pătrați, în regiunile din Krasnoyarsk, Tuva, Khakassia și Kemerovo. Specialiștii exclud varianta unei rachete rusești, cât despre vreun meteorit care s-ar fi putut prăbuși în zonă, nu se dețin date sau dovezi.

Cel mai probabil, a fost un meteor care a ars la intrarea în atmosferă, sunt de părere experții.

”Această minge de foc a fost, cel mai probabil, un mic corp cosmic care a intrat în atmosfera Pământului”, a declarat profesorul Viktor Grokhovsky, de la Universitatea Federală Ural.

ADVERTISEMENT

”Acest oaspete din spațiul cosmic nu este, cel mai probabil, un meteorit, deoarece nu a ajuns pe pământ. A ars luminos și mult timp”, a spus și Roman Moryachkov, de la Universitatea Federală Siberiană.