News

O moldoveancă a moștenit 3 milioane de euro după ce italianul pe care îl îngrijea a murit și i-a lăsat averea

26.05.2019 | 12:26
O moldoveanca a mostenit 3 milioane de euro dupa ce italianul pe care il ingrijea a murit si ia lasat averea

O femeie din Republica Moldova a moștenit averea estimată la nu mai puțin de 3 milioane de euro a italianului pe care l-a îngrijit! Bărbatul a decedat, iar testamentul lăsat de acesta a lăsat cu gura căscată întreaga familie a italianului! Povestea femeii este ruptă parcă din filme! Din servitoare, a devenit moștenitoare!

O moldoveancă a moștenit 3 milioane de euro de la italianul pe care l-a îngrijit

Vincenzo Risatti, dintr-o localitate din provincia Brescia, a murit la vârsta de 92 de ani și, deși mai avea rude în viață, i-a lăsat prin testament toată averea Raisei Rusu, o femeie de 57 de ani, din Republica Moldova, relatează a Giornale di Brescia.

Femeia a avut grijă de bătrân în ultimii ani vin viața lui. I-a gătit, i-a făcut curat și a avut grijă de el. Se pare că bătrânul a fost mai mult decât mulțumit de serviciile femeii așa că s-a hotărât să-i lase toate averea femeii care i-a fost familie în toți acești ani.

Moldoveanca mostenire italian 3 milioane de euro
Moldoveanca si-a aparat in instanta mostenirea de 3 milioane de euro lasata de italian

Rudele italianului au chemat-o pe moldoveancă imediat în instanță

După citirea testamentului, rudele bărbatului decedat au luat foc și i-au acuzat-o pe Raisa Rusu și pe fiul ei, Daniel, că l-au înșelat pe Vicenzo. Mai mult, rudele au depus în instanță contestații în care au afirmat că cei doi au profitat de instabilitatea mintală a bătrânului care le-a dat din timpul vieții, în numerar, 250.000 de euro, ca apoi să îi facă proprietari pe toată averea lui, estimată la 3 milioane de euro.

Raisa și fiul său au fost însă recunoscuți ca fiind moștenitorii legali, după ce avocații au demonstrat la proces că bărbatul se afla în deplinătatea facultăților mintale atunci când a hotărât să le lase românilor întreaga sa agoniseală de o viață!

Avocați l-au citat ca martor chiar pe notarul care a legalizat actele prin care italianul a cerut ca toată averea sa să îi rămână femeii și fiului ei. Notarul public a spus în fața judecătorilor că prin mărturia notarului care a redactat testamentul bătrânului că Vincenzo Risatti era perfect lucid atunci când a luat hotărârea.

Tags: