Sport

O multiplă campioana paralimpică a anunțat că nu va participa la competiția de la Tokyo. Motivul deciziei radicale

Înotătoarea americană Rebecca Meyers ar fi trebuit să fie una dintre vedetele Jocurilor Paralimpice de la Tokyo, întreceri programate imediat după finalizarea JO din capitala Japoniei. Sportiva a decis să nu participe.
20.07.2021 | 23:28
O multipla campioana paralimpica a anuntat ca nu va participa la competitia de la Tokyo Motivul deciziei radicale
ADVERTISEMENT

Jocurile Paralimpice sunt echivalentul Jocurilor Olimpice, dedicate sportivilor cu handicap. Acestea vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie la Tokyo, în continuarea JO.

Din cauza restricțiilor impuse de organizatori, mai mulți sportivi cotați cu șanse la medaliile de aur au decis să renunțe să mai participe la întrecerile din Japonia.

ADVERTISEMENT

Rebecca Meyers, marea absentă la de Tokyo

Înotătoarea Rebecca Meyers era una dintre vedetele delegație Statelor Unite ale Americii la ediția din acest an a Jocurilor Paralimpice.

Sportiva în vârstă de 26 de ani este surdă și oarbă, fiind diagnosticată cu Sindromul Usher,  o afecțiune genetică ce presupune asocierea hipoacuziei neuro-senzoriale cu retinita pigmentară.

ADVERTISEMENT

Deși este considerat ca fiind o boală rară, sindromul Usher este cea mai frecventă afecțiune care asociază surditatea și orbirea.

Rebecca Meyers are nevoie să fie însoțită permanent de o persoană, din cauza deficiențelor de auz și de vedere. Însă, organizatorii Jocurilor Paralimpice au anunțat Comitetele Olimpice naționale că anul acesta sportivii nu vor primi permisiunea de a avea însoțitori.

ADVERTISEMENT

Decizia a dărâmat-o pe Rebbeca Meyers care s-a văzut obligată să-și anunțe retragerea din turneul paralimpic de întot.

”A trebuit să iau decizia de a mă retrage de la Tokyo 2020. Sunt furioasă, sunt dezamăgită, dar, mai presus de toate, sunt tristă că nu îmi reprezint ţara”, a anunțat Meyers, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Rebecca Meyers a fost ”regina” probelor de înot la Jocurile Paralimpice de la Rio

Americanca este o sportivă impresionantă și un model pentru cei aflați în suferință, asemenea ei. A participat prima oară la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, unde a cucerit o medalie de bronz și una de argint.

În urmă cu cinci ani, la Rio, Becca așa cum este alintată de americani, a cucerit nu mai puțin de patru medalii, trei de aur și una de argint, o performață fantastică pentru un sportiv aflat în situația ei.

”Înotul mi-a dat identitatea mea ca persoană. Întotdeauna am fost Becca, înotătoarea. Nu am luat asta cu ușurință. Acest lucru a fost foarte dificil pentru mine.

Nu mai pot să dorm, sunt stresată. Știu că pot să fiu cea mai bună cu resursele de care am nevoie și nu aveam nevoie decât de mama să-mi fie alături”, a mai spus sportiva.

Și sponsorul Rebeccăi a decis să se retragă de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Compania de echipament sportiv destinat sporturilor nautice, Speedo, care o sponsorizează pe Meyers, a anunțat că susține decizia sportivei și în solidar cu aceasta se va retrage de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

”Becca a fost forțată să ia o decizie pe care nici un paralimpian nu ar trebui să o ia vreodată. Speedo susține decizia sportivei și anunță că se retrage de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020.

Ca membru apreciat al echipei Speedo, continuăm să fim alături de Becca și să-i sprijinim călătoria și tot ceea ce o face un model inspirator pentru următoarea generație de înotători”, a transmis compania britanică.

ADVERTISEMENT