News

O navă s-a scufundat în Portul Constanța: ”A intrat în coliziune cu un convoi”

O navă s-a scufundat în Portul Constanța. Martorii spun că nava, care era sub pavilion al Cehiei, a intrat în coliziune cu un convoi.
29.04.2023 | 15:25
O nava sa scufundat in Portul Constanta A intrat in coliziune cu un convoi
O navă s-a scufundat în Portul Constanța
ADVERTISEMENT

O navă s-a scufundat în Portul Constanța. Martorii spun că nava, care era sub pavilion al Cehiei, a intrat în coliziune cu un convoi. Din fericire, cei cinci membri ai echipajului au fost salvați, după accidentul care a avut loc la ora 5:35 dimineața.

O navă s-a scufundat în Portul Constanța

Accidentul s-a produs la ora 5:35 în dana Terminal Barje 5. Autoritatea Navală Română a oferit mai multe informații, printr-un comunicat de presă. “Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră.

ADVERTISEMENT

În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu patru pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7.10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei cinci membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol”, a precizat Autoritatea Navală Română, potrivit Observatornews.ro.

O altă veste bună ar fi că momentan nu există semne de poluare, însă drept măsură de siguranță a fost amplasat oricum un baraj antipoluant, după care zona va fi balizată. ”Totodată, a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, o navă sub pavilion Comoros, care transporta animale, s-a lovit de o navă românească. Autoritățile au intrat atunci în alertă pentru că nava românească ce transporta suflat de amoniu, iar accidentul a avut loc în zona Portului Reni din Ucraina.

Potrivit ANR, accidentul de navigaţie a avut loc în jurul orei 15:45, în zona portului Reni, din Ucraina. ”O navă sub pavilion Comoros ce transportă animale vii a intrat în coliziune cu o navă cu pavilion român ce transportă sulfat de amoniu.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului nava fluvială cu pavilion român a suferit o gaură de apă şi a fost adus un împingător în asistenţă pentru a o împinge în malul drept şi pentru a se evita astfel scufundarea acesteia”, transmitea ANR. Din fericire nava maritimă nu a suferit daune şi a rămas ancorată în rada portului Reni la malul stâng.

În urmă cu mai mulți ani, un vas turcesc s-a scufundat tot în Portul Constanța, fiind vorba de un vas turcesc fără echipaj și pavilion, care se afla ancorat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanța. Și în acest caz autoritățile au instalat un baraj antipoluant, pentru limitarea poluării cu hidrocarburi, în zona respectivă ajungând şi nave şi scafandri ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților portuare ar fi vorba de un pescador vechi, turcesc, confiscat de Garda de Coastă. ”Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigaţie ci, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă şi s-a dus la fund”, au transmis atunci reprezentanții Gărzii de Coastă.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori