MITRAN: Cea mai luminată noapte cu HAGI. Noaptea lui PĂUNESCU

Era trecut cu mult peste miezul nopţii, dar nici dimineaţă nu se făcuse încă. Veneam de la Teatrul Giuleşti, unde fusesem pentru vreo 3-4 ore la „Procesul Etapei”, emisiunea lui Ovidiu...
05.02.2015 | 14:16
MITRAN Cea mai luminata noapte cu HAGI Noaptea lui PAUNESCU
ADVERTISEMENT

Era trecut cu mult peste miezul nopţii, dar nici dimineaţă nu se făcuse încă. Veneam de la Teatrul Giuleşti, unde fusesem pentru vreo 3-4 ore la „Procesul Etapei”, emisiunea lui Ovidiu Ioaniţoaia, eram invitat permanent acolo. „Procesul” avea un succes fulminant în acei ani, era unul dintre titlurile forte ale Pro TV-ului, iar eu, editorialist la „Pro Sport”, făceam şi „live” în trust, pe sticlă, cum se zice, ceea ce scriam zi de zi în „Pro Sport”. Mă aflam în treabă, să zicem.

Tocmai din pricina asta, spre sfîrşitul primăverii, cînd afară era cald, chiar şi la ora aceea, poate 2 noaptea, să vezi sute de oameni, spre o mie, blocînd DN1, în dreptul Antenei 1, cîntînd frenetic, trebuie să fi fost o imagine teribilă, mai ales că în presă încă nu le trăisem pe toate. Noaptea de atunci era o dovadă. Am spus şoferului să oprească, deşi era redundant ce-i ceream, oricum nu putea trece. Locuiam în Otopeni atunci şi, brusc, drumul spre casă se blocase. Am coborît şi, într-o secundă, am aflat.

ADVERTISEMENT

Hagi se întorcea la echipa naţională. Invitat de genialul poet la emisiunea „O noapte cu Adrian Păunescu”, Hagi cedase rugăminţii acestuia şi, după un an de la retragerea de sub tricolor, acceptase, cu lacrimi în ochi, să revină lîngă Dan Petrescu, Gică Popescu, Adi Ilie, Dorinel „and his boys”. Oamenii văzuseră „Noaptea cu Adrian…” şi, după „da”-ul sugrumat de emoţie al lui Gică, se urcaseră în maşini, plecaseră pe jos, care cum a reuşit, şi cîntau acum în faţa Antenei.

Deşi de la concurenţă, m-am alăturat şi eu cîntecelor lor. Fuseseră şi ale mele. Erau ale noastre.

ADVERTISEMENT

Pe 5 iunie 1999, în cîteva zile, venea Ungaria la Bucureşti. Ungaria pe care n-o bătuserăm niciodată în o sută de ani! Ungaria! Vine Ungaria, Gică, i-a spus Adrian Păunescu, şi tu ne laşi?! Cui, Gică?

Nu vă las, domnu’ Adrian.

Şi Hagi, cu banderola de căpitan pe braţul stîng, a strîns tricolorul şi selecţia cu numărul 116 la naţională. Ghencea ardea! în minutul 2, Adi Ilie făcea 1-0, în minutul 14, Dorinel urca la 2-0… Hagi luminase de ziuă noaptea aceea cu Adrian Păunescu!

ADVERTISEMENT

 

VEZI VIDEO cu momentele cheie ale emisiunii din primăvara anului 1999:

http://youtu.be/nsKO6RNucG0