News

O nouă alertă cod galben de furtuni. ANM anunță vijelii, averse torențiale și grindină. Zonele afectate

Meteorologii de la ANM au emis, vineri dimineață, o nouă alertă cod galben de furtuni. În mai multe județe din țară se așteaptă vijelii, averse torențiale și căderi de grindină.
08.07.2022 | 10:15
O noua alerta cod galben de furtuni ANM anunta vijelii averse torentiale si grindina Zonele afectate
ANM, o nouă avertizare cod galben de furtuni puternice. Vijelii, averse torențiale și grindină în mai multe județe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă alertă cod galben de furtuni. Aceasta vizează mai multe județe.

ANM, o nouă avertizare cod galben de furtuni puternice. Vijelii, averse torențiale și grindină în mai multe județe

Avertizarea ANM intră în vigoare vineri, 8 iulie, la ora 12.00, fiind valabilă până la ora 23.00

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Orașele vizate de alerta de furtuni de vineri sunt Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiș și Vâlcea.

Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că, local, manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi și sâmbătă (9 iulie) și duminică (10 iulie).

ADVERTISEMENT

”În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, precizează meteorologii.

Cum va fi vremea în București

După o zi cu precipitații, startul weekendului aduce o vreme ameliorată în Capitală.

Meteorologii spune că vremea se va încălzi în București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

ADVERTISEMENT