News

O nouă anomalie meteo a fost anunțată de meteorologi! Ce se întâmplă în Europa

20.07.2019 | 10:22
O nouă anomalie meteo a fost anunțată de meteorologi! Ce se întâmplă în Europa
Un nou val de caniculă lovește Europa. Sursa foto: digi24.ro

Vara lui 2019 este, fără îndoială, una dintre cele mai călduroase perioade din istorie. Cel puțin așa susțin specialiștii în meteorologie, care anunță un nou val de caniculă ce va afecta nu doar țara noastră, ci și întreaga Europă.

Care sunt țările afectate de noul val de caniculă

Mai concret, începând de luni, 22 iulie, temperaturile vor înregistra noi creșteri semnificative, putând depăși în unele țări chiar și pragul de 40 de grade Celsius. Potrivit Severe Weather Europe, printre statele care vor resimți cel mai intens efectele valului de călduă se numără Austria, Norvegia, Olanda, Spania și Portugalia.

Totodată, meteorologii avertizează că valorile maxime se vor înregistra pe teritoriul Franței, unde mercurul din termometre va indica, pe arii restrânse, valoarea de 42 de grade Celsius. În plus, locuitorii din Marea Britanie vor avea parte săptămâna viitoare de temperaturi cuprinse între 30 și 33 de grade.

Continuă canicula pe întreg teritoriul Europei. Sursa foto: digi24
Continuă canicula pe întreg teritoriul Europei. Sursa foto: digi24

Reacția meteorologilor

Noul val de caniculă i-a speriat inclusiv pe guvernanți. Mai exact, reprezentanții Ministerului de Externe au transmis avertizări de călătorie pentru Grecia și Italia, Croația, în contextul fenomenelor extreme anunțate pentru următoarea perioadă. La rândul lor, climatologii avertizează că această situație va persista, mai ales dacă nu se iau măsuri urgente în vederea limitării gazelor cu efect de seră.

Avem un dereglaj climatic major din cauza încălzirii globale. În Arctica, gheața este sub ceea ce ar trebui să fie pentru perioada asta din an. Încălzirea globală nu înseamnă doar o creștere graduală a temperaturilor, înseamnă modificarea tiparelor transportului de căldură și umiditate. Avem mai multă căldură pentru că gazele cu efect de seră rețin mai multă căldură în sistem. Avem mai multă umiditate pentru că oceanele și mările sunt mai calde și atunci evaporarea e mai intensă. Uraganele au „combustibil” , a declarat climatologul Bojariu, citat de Digi 24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri