Sport

O nouă arenă e în lucru în SuperLiga. Echipa care va beneficia de un stadion la standarde ridicate. Ce au anunțat autoritățile locale. Foto

O formație din SuperLiga va beneficia de un nou stadion la standarde ridicate. Primarul a mărturisit că au fost făcut pași importanți pentru proiectul noii arene.
04.10.2022 | 19:10
O noua arena e in lucru in SuperLiga Echipa care va beneficia de un stadion la standarde ridicate Ce au anuntat autoritatile locale Foto
ADVERTISEMENT

Locul 12 din SuperLiga, FC Botoșani, va fi gazda unei noi arene. Cosmin Andrei, primarul Botoșaniului, a mărturisit că se lucrează într-un ritm alert pentru a duce la bun sfârșit proiectul viitorului stadion.

O nouă arenă în SuperLiga. FC Botoșani va beneficia de un stadion la standarde înalte

Deși traversează o perioadă slabă în campionat, cu 6 meciuri consecutive fără victorie, FC Botoșani a primit și o veste bună. Moldovenii vor beneficia de un stadion la cote ridicate, conform primarului Cosmin Andrei.

ADVERTISEMENT

Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, „echipa fanion a județului” va evolua pe un stadion care va respecta cele mai riguroase standarde europene.

„PAȘI IMPORTANȚI PENTRU UN STADION MODERN
Se lucrează în ritm alert la documentația care va sta la baza modernizării Stadionului Municipal
Vă invit să „aruncați o privire” la cum va arăta viitorul stadion! Sportul este un segment important pentru fiecare comunitate și un excelent ambasador!”
, se arată într-o parte din mesajul publicat de Cosmin Andrei pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Stadion nou Botoșani
FC Botoșani va putea beneficia de un stadion modern. Anunțul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei: Sursă foto: Cosmin Andrei – Facebook

Stadion nou Botoșani

Președintele Botoșaniului, detalii despre starea proiectului noii arene: „Ne apropiem de finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI)”

Cosmin Andrei a continuat să ofere detalii despre proiectul viitoarei arene din Botoșani. „Am susținut în repetate rânduri că atenția mea este îndreptată și spre această disciplină iar astăzi vă pot prezenta câteva aspecte concrete!

FC Botoșani, echipa-fanion a județului, merită să joacă și să primească oaspeții pe un stadion modern! Suporterii botoșăneni merită să-și vadă echipa jucând pe terenul unuia din cele mai frumoase stadioane din țară iar Botoșani trebuie să se mândrească, pe lângă atât de multe alte obiective frumoase, și cu un stadion realizat la cele mai riguroase standarde europene.

ADVERTISEMENT

Am realizat pași importanți în această direcție! Ne apropiem de finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), care va sta la baza modernizării acestui obiectiv. Avem toată determinarea să ne bucurăm de un stadion nou la Botoșani pentru FC Botoșani.

Ca autoritate locală, ne canalizăm eforturile pentru a susține sportul și pentru a asigura și infrastructura necesară. Am alocat sume de la bugetul local pentru finanțarea echipei și lucrăm la documentația pentru stadion.

ADVERTISEMENT

Dar mă îngrijorează în același timp parcursul echipei care dezamăgește în acest moment susținătorii prin lipsa rezultatelor. Cred că este nedrept pentru noi toți, botoșănenii, să nu avem parte de rezultatele pe care le așteptăm de la această echipă care de șapte etape nu a avut nicio victorie!”, se arată în postarea lui Cosmin Andrei pe pagina personală de Facebook.

Valeriu Iftime, sceptic cu privire la construirea unei noi arene la Botoșani

Valeriu Iftime este rezervat în ceea ce privește inaugurarea unui nou stadion la FC Botoșani. Patronul echipei moldovene, care traversează o perioadă slabă în SuperLiga cu Mihai Teja pe bancă, a declarat că se luptă de 7 ani pentru a construi o arenă modernă în județul din nordul României.

„Eu m-aș bucura foarte mult să se facă un stadion nou, vă dați seama. Mă lupt de 7 ani pentru asta, dar mereu au existat diverse probleme. Chiar și anul trecut au fost discuții și totul părea rezolvat, mai era un pas, dar mi-a spus domnul primar că nu poate termina documentația necesară pentru a fi trimisă la CNI.

Eu sper că după noile promisiuni, totul să se rezolve. Dar vă zic sincer, sunt sceptic. Până nu văd documentația rezolvată și trimisă la CNI…De acolo, mai sunt și alți pași de făcut, dar măcar să rezolvăm această problemă incipientă”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT