ADVERTISEMENT
News

O nouă avertizare ANM cod portocaliu şi galben. Se anunţă ger aprig şi viscol

Autor: Robert Cristea | 12.02.2021 | 14:48
O nouă avertizare ANM cod portocaliu şi galben. Se anunţă ger aprig şi viscol
O nouă avertizare ANM cod portocaliu şi galben. Se anunţă ger aprig şi viscol. Sursa foto: hepta.ro

ANM (Administrația Naționale de Meteorologie) a transmis mai multe atenționări de vreme deosebit de rece și ger. Sunt afectate aproape toate regiunile din țară.

ADVERTISEMENT

Vremea s-a schimbat brusc de la o zi la alta. În intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, ANM anunță cod galben care se va manifesta prin temperaturi foarte scăzute mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Atenționare ANM. Temperaturi de minus 10 grade

O altă atenționre ANM de cod galben a intrat în vigoare vineri la ora 12:00 și se încheie la ora 21:00.

”Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70…75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată”, conform ANM.

ADVERTISEMENT

În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei vântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

ADVERTISEMENT

Atenționare ANM de cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a anuțat și un cod portocaliu în intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 23:00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!