Fotbal intern

Document. Decizia TAS la solicitarea lui Adrian Mititelu cu privire la denumirea Universitatea Craiova

Document Decizia TAS la solicitarea lui Adrian Mititelu cu privire la denumirea Universitatea Craiova
Document. Decizia TAS la solicitarea lui Mititelu cu privire la denumirea Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Războiul dintre cele două formații din Craiova este departe de a se termina. Există procesee legate de denumiri, sigle și palmares. Zilele trecute, procesul legat de istoria fotbalistică a fost amânat.

Pe plan sportiv, cele două echipe din Bănie o duc destul de bine. Clubul lui Mihai Rotaru conduce autoritar Liga 1, în timp ce oltenii din Liga 2 visează la o promovare în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru susținătorii echipei din Liga 2, Adrian Mititelu a pierdut o nouă bătălie în instanțe. Acesta făcuse o solicitare tocmai la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, însă fără sorți de izbândă.


UPDATE, 17 octombrie, ora 15:55 / Patronul echiupei FC U Craiova, Adrian Mititelu, a reacționat vehement pe rețelele de socializare după ce a pierdut la TAS procesul prin care contesta decizia Comitetului Executiv al FRF de a acorda rivalei locale (formaţia lui Mihai Rotaru) dreptul de a evolua în campionat sub denumirea de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

”Ei au deocamdată dreptul să folosească în competiție exclusiv denumirea Universitatea Craiova, raportat la faptul că marca Universitatea Craiova este deținută de clubul sportiv condus de Paven Badea. Putem folosi fără nicio problemă denumirile de Fotbal Club Universitatea, FC Universitatea!

Noi deținem fără tăgadă istoria, palmaresul și continuitatea sportivă a echipei istorice Universitatea Craiova, fosta Știința, fosta UNSR, etc. Noi deținem exclusiv sigla arhicunoscută cu leul! Faptul că ei în continuare se folosesc ilegal și ilegitim de sigla și istoria noastră reprezintă abuzuri care vor fi reglate în timp!”, a scris Mititelu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cine suntem noi ?Cine sunt ei?Nimeni nu poate sterge ADEVARUL!Noi – nume oficial in Registrul Sportiv, U CRAIOVA…

Geplaatst door Adrian Mititelu op Zaterdag 17 oktober 2020


UPDATE, 17 octombrie, ora 12:55 / Clubul lui Adrian Mititelu a reacţionat pe pagina oficială de Facebook după ce a pierdut la TAS procesul prin care contesta decizia Comitetului Executiv al FRF de a acorda rivalei locale (formaţia lui Mihai Rotaru) dreptul de a evolua în campionat sub denumirea de Universitatea Craiova. FCU a admis înfrângerea şi faptul că trebuie să achite cheltuielile de judecată, dar a ţinut să precizeze acesta este doar unul dintre cele 5 procese pe care le are la TAS cu clubul din Liga 1 şi FRF.

Formaţia lui Mititelu a câştigat la Lausanne în speţa deschisă de U Craiova, care a contestat afilierea definitivă a FCU la FRF si va plăti de asemenea cheltuiele de judecată în acel proces.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu spune ca, după ce deciziile Tribunalului de Arbitraj Sportiv vor fi traduse, va publica toate informaţiile, pentru o transparenţă totală. De asemenea, patronul FCU a precizat că echipa lui aşteaptă alte două decizii TAS până la finalul luni.

Precizare: TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv.Ambele…

Geplaatst door Fotbal Club Universitatea 1948 op Zaterdag 17 oktober 2020


O nouă bătălie pierdută pentru Adrian Mititelu! Solicitarea sa a fost respinsă de TAS

Clubul lui Mihai Rotaru este înscris la Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal cu denumirea de „Universitatea Craiova”, lucru care îl deranjează teribil pe Adrian Mititelu, deși omul de afaceri a pierdut și procesul legat de acest nume, astfel că echipa sa nu poate folosi brandul istoric. 

Pentru a-și face dreptate, Mititelu a mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, însă decizia venită de acolo nu este pe placul său. Mai clar, finanțatorul FC U Craiova 1948 s-a îndreptat către TAS pentru a ataca măsura prin care Comitetul Executiv al FRF a aprobat ca echipa din Liga 1 să fie lăsată să joace în competiții sub titulatura de „Universitatea Craiova”.

Decizia TAS prin care se stabilește că U Craiova 1948 Club Sportiv SA poate folosi denumirea Universitatrea Craiova

Conform deciziei de la TAS, U Craiova 1948 Club Sportiv SA este îndreptățită să folosească denumirea de „Universitatea Craiova”, existând un parteneriat cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, pe o perioadă de 15 ani, astfel că solicitarea lui Mititelu a fost respinsă, iar omul de afaceri trebuie să plătească 10.000 de franci elvețieni cheltuieli de judecată, 5.000 pentru Universitatea Craiova și 5.000 pentru Federația Română de Fotbal.

Renunță la procese dacă nu îl va câștiga pe cel legat de palmaresul Universității Craiova

Procesul legat de palmaresul Științei nu s-a încheiat, iar zilele trecute a apărut o nouă amânare. În stilul caracteristic, Adrian Mititelu a acuzat jocuri de culise și spune că va renunța la războiul prin instanțe dacă deciziile nu vor fi pe placul său: „Amânarea pronunțării pe Recursul lui Badea este de RĂU AUGUR ! Președintele Completului de judecată magistratul Marian Buda doljean la origine, fost judecător în cadrul instanțelor craiovene, nu avea niciun motiv să amâne pronunțarea atât timp!

Vă spun direct fără nicio teamă, Buda și Rotaru sunt pe mână de mult timp, am dovezi și o să le duc la Secția Specială! Rotaru își dorește cu orice preț casarea hotărârii Curții de Apel Timisoara, trimiterea la rejudecare în faza apelului ori poate chiar la fond! Asta înseamnă alți 2- 3 ani de proces! L-am recuzat pe Buda, el s-a abținut formal, degeaba însă, a rămas în dosar! Dacă ar fi dorit să nu fie implicat n-ar fi fost nicio problemă să iasă din cauză, însă a vrut sa rămână cu orice preț!  Vreau să știți ca Buda este implicat și în procesul cu marca, a dirijat totul din umbră, inclusiv strămutarea de la Craiova șa Timișoara a fost manevrată de el!

Oricum soarta ADEVĂRULUI ȘI A DREPTĂȚII SE VA DECIDE ODATĂ CU ACEASTĂ DECIZIE!
Dacă și de data asta justiția îi face jocurile lui Rotaru, eu unul spun stop! A trecut UN DECENIU de când mă lupt prin instanțe cu dreptatea în mână,” a postat Adrian Mititelu pe pagina sa de socializare.

ADVERTISEMENT