News

O nouă bază militară se construiește în România! Franța, pregătită să ne apere. Unde au loc lucrările

În România se contruiește o nouă bază militară. Este ridicată de Franța, ai căror soldați vor sta aici, pentru ne apăra. Totul se întâmplă într-un sat din Brașov.
09.07.2022 | 13:55
O noua baza militara se construieste in Romania Franta pregatita sa ne apere Unde au loc lucrarile
Noua bază militară se construiește într-un sat din Brașov. Sursa foto: Ministerul francez al Apărării/ Stirile Protv
ADVERTISEMENT

Francezii vor să construiască o bază militară în România. Locul se ridică în satul Cincu, din județul Brașov, iar lucrările se doresc a se termina într-un timp record.

Franța construiește o bază militară în satul Cincu, din Brașov. Care este scopul demersului

Astfel, Franța pare că și-a luat în serios rolul de lider al Grupului de Luptă NATO din România, care asigură apărarea flancului de sud-est al Alianței Nord-Atlantice, potrivit Stirile Protv.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării de la Paris vrea să facă baza precum un mic oraș, capabil să aibă un număr de 1.000 de persoane. Totodată, unul dintre cele mai performantte sisteme antirachetă a fost trimis în România și va fi gata să reacționeze în cazul unui atac.

Este vorba despre sistemul MAMBA, interconectat cu sistemele noastre Himars și Patriot, și va putea fi mutat în funcție de necesități.

ADVERTISEMENT

De asemenea, francezii își doresc să finalizeze lucrările până la începutul iernii. Drept urmare, la Cincu au fost aduși cei mai pricepuți ingineri și utilaje profesionale, de mare tonaj.

Materialele de construcție se achiziționează din piața locală, dar costurile vor fi suportate de la egal, la egal, atât de francezi, cât și de români.

ADVERTISEMENT

750 de militari are în componență Grupul de Luptă NATO, din România. Este format atât din soldați francezi, cât și din americani și polonezi, iar contingentul belgian își va încheia în curând rotația și va fi pus în locul său unul olandez.

Ce spune Vasile Dîncu despe noua bază militară: ”După părerea mea, este locul ideal pentru un battle group”

Luna trecută, Vasile Dîncu, ministrul român al apărării, anunța construirea noii baze militare. În urma unor consultări cu francezii, s-a stabilit că Cincu este cel mai bun loc.

ADVERTISEMENT

”Noi am avut inspecții din partea Ministerului Apărării Francez. Am vorbit și eu cu cei care au venit în delegația franceză, au fost, vă spun, foarte încântați de condiții, au fost în mai multe locuri la Sibiu, la Cincu

(…)După părerea mea, este locul ideal pentru un battle group, pentru că sunt în zonă toate chestiunile de infrastructură necesare (…) să faci exerciții, trageri. (…)

În mai am putea să avem primii militari și cu acest battle group”, spunea luna trecută Vasile Dîncu, ministrul apărării român.

ADVERTISEMENT