Sporturi

O nouă bază sportivă de lux în București! 12 terenuri de tenis în centrul Capitalei. Ion Țiriac a semnat contractul

01.08.2019 | 16:32
O noua baza sportiva de lux in Bucuresti 12 terenuri de tenis in centrul Capitalei Ion Tiriac a semnat contractul
O nouă bază sportivă de lux în București! 12 terenuri de tenis în centrul Capitalei. Ion Țiriac a semnat contractul (2)

O nouă bază sportivă de lux va apărea în București. Ion Țiriac l-a convins pe Primarul Sectorului 1 să investească în amenajarea bazei care va fi lângă Casa Radio, lângă Opera Română. Proiectul aparține Federației Române de Tenis și va cuprinde aproximativ 12 sau 13 terenuri.

O nouă bază sportivă de lux în București! 12 terenuri de tenis în centrul Capitalei: “Câteva sute de copii pe an vor beneficia de acest lucru”

Investiția va fi asigurată de Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache. Ion Țiriac a făcut anunțul: ”Un copil are nevoie de nouă luni ca să se nască. Eu am acest proiect în mână de aproape 20 de ani. Intrăm într-o normalitate, nu este nimic special. Este datoria comunităţilor că facă aşa ceva. Sperăm să fie un exemplu şi să continuăm cu alte 4-5 centre mari în ţară. Astfel, Federaţia Română de Tenis poate să pretindă într-o perioadă scurtă, pentru că 10 ani reprezintă o perioadă scurtă, dacă nu o Simona sau un Năstase, măcar pe cineva în primii 10-20 să îi avem.

Sunt 10-11 terenuri. S-ar putea să fie 12-13, pentru că există spaţiu. Ar fi frumos să găsim fotografia pe care eu am văzut-o, dar nu o mai găsesc a acelei cabane care în 1901 avea funcţia de vestiare, de cârciumă , de loc de adunare. Cabana de lemn. Aş vrea să o fac aşa cum a fost pe vremea aceea. Dacă nu o găsim, facem vestiarele ca să fie o treabă civilizată. Dacă nu, o să facem a doua clădire, cred că o să câştigăm două terenuri.

Pe vremea când acest teren a intrat în patrimoniul FR Tenis, era un preşedinte care se numea Năstase. Ilie Năstase. Am fost la primarul general, care se numea Băsescu: “Să trăieşti, ‘nea Ioane! Dumitale nu îţi dau nimic, tenisului, Federaţiei şi lui Iliuţă îi dau. Mai mult decât atât, vă sfătuiesc să luaţi şi parcul din jur”. Din păcate, nu am luat parcul, deşi în acel parc clubul Ştiinţa avea vreo şase terenuri. Parcul este parc, trebuie menţinut, iar acest club trebuie să îl facem un parc cu uşile deschise tuturor. Încă o dată vă spun. Câteva sute de copii pe an vor beneficia de acest lucru”, a declarat Ion Ţiriac.

O nouă bază sportivă de lux în București! 12 terenuri de tenis în centrul Capitalei. Ion Țiriac a semnat contractul FOTO: Ion Tiriac la sarbatoarea Simonei Halep de pe Arena Nationala din Bucuresti dupa castigarea turneului de tenis de la Wimbledon
O nouă bază sportivă de lux în București! 12 terenuri de tenis în centrul Capitalei. Ion Țiriac a semnat contractul FOTO: Ion Tiriac la sarbatoarea Simonei Halep de pe Arena Nationala din Bucuresti dupa castigarea turneului de tenis de la Wimbledon

Țiriac: “Iarba e pentru animale, cimentul e pentru mașini”

Dintre cele 12 terenuri care se vor construi, nu va exista niciunul de iarbă, susține Țiriac: ”Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează.

Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”, a mai spus Ion Ţiriac.

 

 

 

 

 

Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”