News

O nouă categorie de vehicule, scutite de taxa de pod de la Fetești – Cernavodă. De când se aplică măsura

01.04.2021 | 14:27
O noua categorie de vehicule scutite de taxa de pod de la Fetesti  Cernavoda De cand se aplica masura
O nouă categorie de vehicule, scutite de taxa de pod de la Fetești - Cernavodă. De când se aplică măsura Sursa foto: Profit.ro
ADVERTISEMENT

O nouă categorie de vehicule vor fi scutite de taxa de pod de la Fetești – Cernavodă, potrivit unui Ordin al Ministerului Transporturilor. Măsura se va aplica începând cu data de 30 aprilie.

Vorbim despre mașinile deținute de persoanele cu handicap sau de cei de au în îngrijire astfel de persoane. Aceste autorurisme vor fi scutite de la plata respectivei taxe.

ADVERTISEMENT

Ordinul nr. 213/2021 al Ministerului Transporturilor a fost publicat în Monitorul Oficial miercuri, 31 martie. Acesta a fost elaborat la recomandarea Avocatului Poporului.

O nouă categorie de vehicule, scutite de taxa de pod de la Fetești – Cernavodă. De când se aplică măsura

Autorurismele deținute de persoanele cu handicap sau de oamenii care au în îngrijire astfel de persoane nu vor mai plăti taxa de pod de la Fetești – Cernavodă. Această exceptare de la plată se va face în baza unor unor permise de liberă trecere eliberate cu o durată de un an, potrivt AvocatNet.

ADVERTISEMENT

Acestea se vor elibera la cererea oameniilor cu handicap sau a persoanelor care îi au în grijă. Exceptarea de la plată este valabilă pentru un singur autoturism.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este instiruția care va elibera respectivele permise, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

ADVERTISEMENT

Trecerea în baza acestui tip de permise se va face prin benzile de pe margini, cele inscripţionate cu semnul „cash”,în cazul Agenţiei de Încasare Feteşti. Noile reglementări vin în baza unor recomandări ale Avocatului Poporului, cu privire la respectarea prevederilor constituţionale privind protecţia persoanelor cu handicap.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă este de 13 lei pentru o singură trecere a autoturismenlor. Soferii pot beneficia de reduceri dacă au nevoie de mai multe treceri.

ADVERTISEMENT

Ei pot achiziționa 20 de treceri cu 208 lei. Respectiva taxă se poate plăti online, la toate benzinăriile Petrom sau prin SMS.

ADVERTISEMENT