News

O nouă cenzură în presa din Rusia. Numele lui Roman Abramovici, interzis după ce s-a aflat că a fost otrăvit

Presa din Rusia se confruntă cu o nouă cenzură. Nu i se mai permite să scrie despre rolul lui Roman Abramovici în negocierile de pace cu Ucraina, după ce s-a aflat că a fost otrăvit.
30.03.2022 | 22:31
O noua cenzura in presa din Rusia Numele lui Roman Abramovici interzis dupa ce sa aflat ca a fost otravit
Presa din Rusia nu mai are voie să scrie despre rolul lui Abramovici în negocierile de pace cu Ucraina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mass-media rusească a primit ordin să nu mai relateze despre Roman Abramovici în subiectul negocierilor de pace cu Ucraina, după ce s-a aflat că oligarhul de la Kremlin a fost otrăvit cu un agent chimic de război.

Presa din Rusia nu mai are voie să precizeze că Abramovici participă la negocierile cu Ucraina

Principala femeie politician opozantă din Rusia, Ksenia Sobchak, care este, totodată, și un jurnalist renumit în Moscova, a făcut dezvăluirea, după ce persoane anonime au transmis informația către redacții.

ADVERTISEMENT

”Presei pro-Kremlin i s-a interzis să menționeze rolul omului de afaceri Roman Abramovici în negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Această informație a fost confirmată redacției noastre, sub rezerva anonimatului, de către reprezentanți ai Moskva-24, TASS, și un alt mare canal pro-guvernamental”, a declarat Ksenia Sobchak, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Mai exact, sub anonimat, persoana în cauză ar fi transmis: ”Nu mai precizați că Abramovici participă la negocieri.”

Cum și ce cu substanță a fost otrăvit Abramovici

După ce a încercat în această lună să ia parte la negocierile dintre Rusia și Ucraina, la Istanbul, Roman Abramovici, a acuzat apoi stări care indicau otrăvire. Avea ochii roșii, dureri ale pielei de pe întreg corpul, iar pentru o clipă chiar ar fi orbit.

ADVERTISEMENT

Nu doar Abramovici a acuzat aceste simptome, ci și doi membri ai delegației ucrainene. Totul ar fi avut loc în noaptea de 3 spre 4 martie. Jurnalistul Bellingcat spune că oligarhul rus ar fi fost otrăvit cu cloropicrină, care în prezent se folosește pe post de insecticid sau erbicid.

”Toți specialiștii care au discutat cu membrii delegației, s-au uitat la fotografii și au examinat personal victimele, au spus că acesta nu a fost un accident.

ADVERTISEMENT

Nu este o intoxicație alimentară, nu este o alergie”, a spus Grozev, citat de sport.ua.

Ulterior, potrivit BBC, a apărut informația potrivit căreia Roman Abramovici a fost otrăvit la o altă rundă de negocieri și nu la cea din Istanbul.

”Abramovich arată bine la negocierile de la Istanbul. Agenția rusă RIA a publicat, pe canalul de Telegram, imagini cu Roman Abramovich, care arată bine la discuții.

Există suspiciuni că patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit la precedenta rundă de negocieri. O sursă apropiată lui Ambramovich a transmis BBC că acesta s-a recuperat și că este concentrat pe negocierile de încercare a stopării războiului., relata BBC.

ADVERTISEMENT