Sport

O nouă condamnare în cazurile de rasism de după finala Euro 2020! 10 săptămâni de închisoare pentru un fan englez

Un suporter englez și-a aflat condamnarea după ce a transmis mesaje rasiste la adresa unor jucători din națională după finala pierdută la Euro 2020.
03.11.2021 | 23:08
O noua condamnare in cazurile de rasism de dupa finala Euro 2020 10 saptamani de inchisoare pentru un fan englez
ADVERTISEMENT

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat la loviturile de departajare în finala cu Italia, iar apoi au fost victimele derapajelor rasiste ale fanilor nemulțumiți.

Îngroziți de reacția necontrolată a fanilor, care nu au nicio legătură cu fotbalul și spiritul de fair-play, reprezentanții Federației de Fotbal a Angliei au cerut sprijinul poliției și a Guvernului pentru a-i găsi pe autori și pentru a-i pedepsi.

ADVERTISEMENT

Cazurile de rasism de după finala Euro 2020 s-au soldat cu o nouă condamnare

La aproape patru luni de la acel moment, un englez în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la zece săptămâni de închisoare, după ce a fost acuzat de rasism la adresa celor trei jucători din națională în urma finalei Euro 2020.

Conform L’Equipe, Jonathon Best a pledat vinovat la acuzația că s-a filmat şi transmis live pe Facebook ţinând un discurs rasist la adresa unor fptbaliști din echipa naţională a Angliei după meciul cu Italia.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, operator de stivuitor din Feltham, a fost denunţat la poliţie de un coleg, după ce a refuzat să ştergă videoclipul de 18 secunde, care a fost în cele din urmă eliminat de Facebook, trei zile mai târziu.

Boris Johnson a fost primul care a racționat

La doar 19 ani, Bukayo Saka a prins 50 de minute din finala de pe Wembley, iar Jadon Sancho (21 de ani) și Marcus Rashford (23 de ani) au intrat în ultimele momente ale actului decisiv.

ADVERTISEMENT

Toți trei au fost nominalizați de Gareth Southgate să execute și lovituri de departajare, și toți trei au ratat. ”Fanii”, însă, nu au apreciat curajul selecționerului și i-au abuzat pe cei ce vor lupta pentru trofeul Cupei Mondiale, anul viitor, în Qatar.

Primul care a sărit în apărarea celor trei tineri fotbaliști a fost chiar premierul Marii Britanii, Boris Johnson. ”Acești jucători trebuie lăudați ca niște eroi, nu abuzați rasism pe social media”, a postat prim-ministrul Johnson pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Rashford, apărat de un puști de 9 ani

După premierul Boris Johnson, și prințul William a reacționat dur, după aceste evenimente. ”Mi-e silă de abuzurile rasiste îndreptate către jucătorii Angliei după meciul cu Italia.

Este total inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să suporte acest comportament abominabil. Trebuie ca totul să se oprească acum, iar cei implicați ar tebui trași la răspundere”, este mesajul postat de prințul William pe rețelele de socializare.

Nu toată lumea a fost critică cu cei trei, iar un puști de 9 ani din Anglia l-a compătimit pe Marcus Rashford, starul naționalei lui Gareth Southgate, și a decis să îi facă o scrisoare, devenită virală pe internet.

ADVERTISEMENT