Sport

O nouă cursă de Formula 1 va avea fani în tribune. Câți suporteri vor putea asista la eveniment

02.10.2020 | 13:52
O noua cursa de Formula 1 va avea fani in tribune Cati suporteri vor putea asista la eveniment
ADVERTISEMENT

Mai bine de 13.000 de fani vor putea aista, zilnic, la Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia Romagna, au spus promotorii întrecerii, potrivit Reuters. Cursa va fi la finalul lunii octombrie pe circuitul de la Imola.

Grand Prix-ul emilian va avea loc pe parcursul a două zile, în loc de trei în mod obișnuit, pe 31 octombrie și 1 noiembrie. Nu se vor disputa antrenamentele libere de vineri. Va fi cea de-a treia cursă de Formula 1 care se va desfășura în Italia în această stagiune.

ADVERTISEMENT

Circuitul de la Imola a organizat până în 2006 Marele Premiu al statului San Marino și s-a întors în calendarul Formulei 1 în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, care a dat peste cap programul Formulei 1.

Care este cursa cu cei mai mulți fani din 2020

“Datorită protocolului precis şi meticulos de securitate sanitară anti-Covid, prezentat de regiunea Emilia Romagna, a fost posibilă obţinerea unei prezenţe semnificative a publicului, de peste 13.000 de persoane pentru fiecare zi de cursă”, au scris organizatorii într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Primele opt curse ale stagiunii 2020 ale Campionatului Mondial de Formula 1 nu au avut fani, dar în septembrie, la Marele Premiu al Toscanei, de pe circuitul de la Mugello, aproximativ 2.800 de oameni au putut să fie în fiecare zi la evenimente.

Săptămâna trecută, Marele Premiu al Rusiei de la Soci a avut în tribune aproximativ 30.000 de spectatori în fiecare zi, potrivit organizatorilor locali. Este cel mai mare număr de fani care au asistat la o cursă de Formula 1 în 2020. Postul Digi Sport transmite Campionatul Mondial de Formula 1.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Michael Schumacher va pilota în Formula 1

Lewis Hamilton nu a reușit să-l egaleze pe Michael Schumacher la numărul de victorii obținute în Formula 1. Englezul trebuia să termine primul în Rusia.

Cursa de la Sochi a fost câștigată de finlandezul Valtteri Bottas, aflat la a doua victorie a sezonului. Bottas a profitat de o penalizare care i-a fost aplicată lui Hamilton.

ADVERTISEMENT

Mick Schumacher, fiul celebrului campion de curse, va pilota în Formula 1. La 7 ani după ultima cursă din cariera tatălui său, Mick Schumacher a făcut pasul decisiv în cariera de pilot de curse. Pe 2 Aprilie 2019, a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test.

ADVERTISEMENT