News

O nouă declarație pe proprie răspundere. Descarcă aici documentul necesar pentru a trece prin Austria

09.07.2020 | 11:04
O noua declaratie pe proprie raspundere Descarca aici documentul necesar pentru a trece prin Austria
ADVERTISEMENT

Românii care pleacă în străinătate în plină pandemie de coronavirus trebuie să știe că sunt impuse anumite reguli și măsuri pentru a preveni infectarea și răspândirea virusului din China. Mai exact, turiștii care tranzitează Austria au nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că această declarație a intrat în vigoare joi, 9 iulie, de la ora 00:00, excepție de la regulă făcând persoanele care au altă destinație turistică, deși trec prin Austria, precum și transportul de mărfuri.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost luată după ce România a fost trecută pe lista țărilor aflate în zona roșie, alături de Republica Moldova și Bulgaria. Modelul oficial de declarație pe proprie răspundere necesar începând de azi pe teritoriul Austriei poate fi descărcat de AICI.

Declarație pe propria răspundere necesară în Austria

De asemenea, autoritățile au mai declarat că românii care au drept destinație finală Austria vor putea intra în această țară numai dacă prezintă un certificat de test negativ pentru infecția cu noul tip de coronavirus. Acest certificat trebuie completat în limba engleză sau în limba germană.

ADVERTISEMENT

Mare atenție, certificatul care atestă că persoanele care pleacă din România nu sunt infectate cu COVID-19 trebuie să fie efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria, notează stiridiaspora.ro.

MAE a anunțat și ce se întâmplă cu persoanele care nu au acest certificat la dispoziție. Din păcate, cetățenii români care au destinația turistică finală Austria vor fi nevoiți să intre în autoizolare pentru o perioadă de două săptămâni (14 zile).

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile române au mai informat că va exista posibilitatea ca persoanele care nu au respectivul certificat care să ateste că nu au boala vor putea fi testate la intrarea în Austria. În cazul în care rezultatul testului este negativ nu va fi necesară măsura autoizolării.

În plus, măsura autoizolării nu se va impune în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor români, spun autoritățile din Austria. Așadar, cei care au altă destinație turistică, dar trebuie să treacă prin Austria nu vor fi obligate să stea în izolare voluntară.

ADVERTISEMENT

Ambasada României în Austria a anunțat și ce se întâmplă cu cetățenii care vin din această țară pe teritoriul nostru. Concret, aceștia trebuie să prezinte „documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.)”.

 

ADVERTISEMENT