News

O nouă demisie în PSD. Încă un parlamentar a trecut în partidul lui Victor Ponta

03.07.2019 | 21:15
O noua demisie in PSD Inca un parlamentar a trecut in partidul lui Victor Ponta

Victor Ponta le dă o nouă lovitură social -democraților, la conducerea cărora s-a aflat vreme de trei ani, între 2012 și 2015. Fostul prim-ministru al României a reușit să convingă un alt parlamentar al partidului de guvernământ să se alăture echipei Pro România, actuala sa formațiune politică.

Liviu Ioan Balint se alătură Pro România

Este vorba despre Liviu Balint, deputatul partidului aflat în momentul de față la guvernare. Acesta a demisionat din PSD și a depus deja cererea de adeziune la Pro România, urmând să ocupe un post de conducere în structura filialei din Sălaj. Odată cu acest transfer, grupul Pro România însumează nu mai puțin de 24 de membri în Parlamentul țării noastre, fiind al patrulea ca mărime, după UDMR, ALDE, minorități și PMP.

Această mutare vine la scurt timp după ce Damian Florea, fost deputat ALDE, a anunțat trecerea la partidul condus de Victor Ponta. Mai mult decât atât, fostul șef al Executivului își propune ca formațiunea sa politică să devină în scurt timp al treilea grup parlamentar, după PSD și PNL.

Deputatul Liviu Balint părăsește PSD pentru a se alătura partidului condus de Victor Ponta. Sursa foto:magazinsalajean.ro
Deputatul Liviu Balint părăsește PSD pentru a se alătura partidului condus de Victor Ponta. Sursa foto:magazinsalajean.ro

Tăriceanu propune ca PSD-ALDE-PRO România să aibă candidat comun la prezidențiale

În altă ordine de idei, principalele partide angrenate pe scena politică au intrat în line dreaptă cu pregătirile pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu vine cu o propunere ce, în opinia multora, poate părea surprinzătoare.

Mai concret, liderul ALDE susține că cea mai bună soluție pentru viitorul scrutin electoral ar fi propunerea unui candidat unic din partea PSD-ALDE-Pro România. De altfel, Victor Ponta a fost cel care a lansat în spațiul public un astfel de scenariu.

Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic” , a declarat Călin Popescu Tăriceanu.