News

O nouă descoperire privind originea Covid-19. Ce au pățit trei angajați ai laboratorului din Wuhan în noiembrie 2019

O nouă descoperire privind originea Covid-19. Trei angajați ai laboratorului din Wuhan au ajuns la spital în noiembrie 2019
24.05.2021 | 19:36
O noua descoperire privind originea Covid19 Ce au patit trei angajati ai laboratorului din Wuhan in noiembrie 2019
ADVERTISEMENT

Trei cercetători de la un laborator de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit cu simptome destul de grave și au ajuns  la spital în noiembrie 2019. Astfel, apar din nou incertitudini și controverse privind originea coronavirusului.

Se cere investigarea suplimentară după ce s-a aflat că trei medici de la Institutul de Virusologie din Wuhan au fost spitalizați cu simptome similare COVID-19 încă din noiembrie 2019, relatează BusinessInsider.

ADVERTISEMENT

Informația a fost prezentată într-un raport redactat de Departamentul de stat american în ultimele zile ale mandatului fostului președinte Donald Trump.

Trei angajați ai laboratorului din Wuhan au ajuns la spital în noiembrie 2019

La sfârșitul lunii martie o echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a transmis că ipoteza unui accident de laborator este „extrem de improbabilă” și că explicația cea mai plauzibilă este o transmitere naturală de la lilieci la om.

ADVERTISEMENT

Experții OMS au criticat însă autoritățile de la Beijing pentru că nu le-au pus la dispoziție toate datele privind pandemia, în special cele primare.

Această lipsă de informații a făcut ca mai multe state să critice raportul final al OMS. Oameni de știință renumiți au lansat apeluri pentru demararea unor noi investigații privind originea virusului.

ADVERTISEMENT

La o viitoare întrunire a OMS urmează să discute următoarea fază a investigațiilor privind originile COVID-19.

Un purtător de cuvânt al administrației Biden a declarat pentru WSJ că aceasta încă are întrebări cu privire la originile virusului și că teoriile plauzibile ar trebui investigate de OMS.

ADVERTISEMENT

„Nu ne vom pronunța înaintea unei anchete în derulare a OMS cu privire la originea SARS-CoV-2”, a declarat acesta,

Luni, directorul Laboratorului Național de Biosiguranță din cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan, Yuan Zhiming, a declarat pentru publicația de stat Global Times, că informația publicată de WSJ nu este adevărată.

„Aceste acuzații sunt nefondate. Laboratorul nu avea cunoștință de această situație [angajați cu simptome de COVID-19 în toamna lui 2019] și nici măcar nu știu de unde au provenit asemenea informații”, a declarat Yuan Zhiming.

ADVERTISEMENT
Tags: