News

O nouă dezertare în PSD! Un deputat trece în partidul lui Ponta! E a doua oară când face lucrul acesta

11.06.2019 | 15:20
O noua dezertare in PSD Un deputat trece in partidul lui Ponta E a doua oara cand face lucrul acesta

O nouă dezertare a avut loc în PSD! Un deputat i-a anunțat pe șefii de la Camera Deputaților că și-a dat acordul să treacă în grupul Pro Europa, formațiune condusă de Victor Ponta. Nu este pentru prima oară când parlamentarul părăsește Partidul Social Democrat pentru a merge în tabăra fostului premier. A mai făcut acest lucru și în decembrie 2018, însă după doar câteva zile a decis că a făcut o greșeală și s-a întors înapoi în PSD.

O nouă dezertare în PSD!

Deputatul PSD de Brașov, Mihai Valentin Popa, căci despre el este vorba, a informat Biroul Permanent al Camerei că trece la grupul Pro Europa, condus de Victor Ponta. Întregul demers are loc în contextul în care PNL urmează să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar Pro România a anunțat că o va vota. De altfel, la Parlament se aude că moțiunea va fi gata chiar mâine, moment în care Guvernul Dăncilă va fi testat din nou.

Cei doi parlamentari de Brașov care au părăsit la finalul anului  trecut PSD-ul ca să treacă la Pro România, Mihai Valentin Popa și Mihai Mohaci și-au negociat în trecut revenirea în partid chiar cu liderul Liviu Dragnea. Între timp, acesta a ajuns la Penitenciar, după ce a fost condamnat pentru trei ani și 6 luni de închidoare cu executare în urma dosarului angajărilor fictive din Teleorman. Nu a mai durat mult și Mihai Popa a ales să treacă pentru a doua oară în tabăra lui Ponta.
O nouă dezertare în PSD! Victor Ponta
Victor Ponta l-a primit pentru a doua oară pe Mihai Valentin Popa. Sursa foto – facebook

Vești bune pentru partidul lui Ponta

De remarcat că PRO România a devenit membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European, după ce a avut statut de observator. Victor Ponta şi Sorin Cîmpeanu sunt prezenţi la Paris, la şedinţa Partidul Democrat European (EDP). Schimbarea statutului s-a produs în urma votului din cadrul Partidului Democrat EuropeanŢ, anunţă partidul condus de Victor Ponta. Partidul Democrat European, înfiinţat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formaţiune politică ce are o doctrină de centru şi este în favoarea integrării europene.
EDP a fost fondat ca reacţie la influenţa crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituţiilor europene şi a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinaţional de centru.