News

O nouă dramă în Marea Mediterană! 17 migranți care voiau să ajungă în Italia s-au înecat

14.05.2021 | 08:12
O noua drama in Marea Mediterana 17 migranti care voiau sa ajunga in Italia sau inecat
ADVERTISEMENT

Mai mulți migranți s-au înecat în Marea Mediterană, în încercarea de a părăsi Africa și de a ajunge în Italia.  

Un număr din ce în ce mai mare de migranți încearcă să ajungă în Europa, unde speră să-i aștepte o viață mai bună.

ADVERTISEMENT

Crucea roșie a anunțat că 17 persoane care se aflau într-o barcă s-au înecat, joi.

În ambarcațiune se aflau 19 persoane, dar garda de coastă tunisiană a salvat două femei. Migranții africani plecaseră din Libia și doreau să ajungă în Italia.

Migranți înecați în Marea Mediterană

Nava care-i transporta pe cei 19 africani pornise duminică din Zawyia (Libia) cu destinația Italia. Numărul celor care încearcă să părăsească Africa pentru a ajunge în Europa a crescut simțitor în acest an. Din păcate și numărul celor care nu supraviețuiesc călătoriei.

ADVERTISEMENT

Luna trecută peste 40 de persoane s-au înecat într-un port din Tunisia. De la începutul anului, nu mai puțin de 600 de migranți au murit încercând să traverseze Marea Mediterană, a anunțat Organizația Națiunilor Unite.

Peste 23.000 de persoane au reușit să părăsească Africa în acest an și să ajungă în Spania sau Italia. Cei mai mulți vin din Algeria și Tunisia.

ADVERTISEMENT

Germania vrea să preia o parte dintre migranți

Italia se confruntă cu o reală problemă, după ce numărul refugiaților care ajung în peninsulă a crescut simțitor în ultimele luni. Peste 2000 de persoane au ajuns săptămâna trecută în Lampedusa, toți venind din nordul Africii.

Germania vrea să dea o mână de ajutor și a anunțat că este dispusă să preia o parte dintre refugiați.

ADVERTISEMENT

“Italia nu poate fi lăsată singură să se confrunte cu această problemă”, a spus potrivit presei din Italia, ministrul de externe german, Heiko Maas.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor care fug din Africa și caută adăpost în Europa, organizația Medici fără Frontiere a anunțat că va achiziționa propria navă de salvare.

“Acțiunea noastră este rezultatul direct al politicilor nepăsătoare de non-asistență pe mare ale Europei, care condamnă oameni la moarte”, a spus Ellen van der Valden, director al organizației Medici fără Frontiere.

De mai mult timp există discuții aprinse între țările din Uniunea Europeană cu privire la repartizarea migranților.

ADVERTISEMENT
Tags: