O nouă echipă din Ilfov e aproape de Liga 1. Urmează un derby între Clinceni şi Snagov

28.09.2018 | 18:18
O noua echipa din Ilfov e aproape de Liga 1 Urmeaza un derby intre Clinceni si Snagov

Academica Clinceni joacă derbyul ligii secunde cu Sportul Snagov și-și pune speranțe într-un om-cheie, mijlocașul cu nume predestinat, Adrian Șut.

Liga a doua este dominată în acest moment de două echipe ilfovene, Sportul Snagov și Academica Clinceni, formații care au în urma lor nume de tradiție ale fotbalului românesc precum Petrolul, U Cluj, Pandurii, FC Argeș sau UTA.

După Chiajna, Voluntari, Juventus, Victoria Brănești, Liga I este foarte aproape să aibă în sezonul viitor cel puțin o nouă echipă din Ilfov.

Sâmbătă se joacă duelul pentru primul loc în liga secundă, iar oaspeții de la Academica (aflați la două puncte în spatele liderului Snagov) au de partea lor un fotbalist al cărui nume este pe buzele tuturor: Șut!

“Toată lumea face glume pe seama numelui meu. Nu știu dacă  mă strigă pe mine sau spun cuiva să tragă la poartă. Eu parcă pot să fac diferența pe teren, când mă chemă sau spun să dau la poartă” – Adrian Șut, mijlocaș Academica Clinceni.

La 16 ani debuta pentru FCSB, acum e vedetă la Clinceni

De-a lungul timpul, vicecampioana FCSB  a trimis la Clinceni mai mulți jucători, sub formă de împrumut, pentru a le da șansa să joace și să capete experiență. Este și cazul mijlocașului Vlad Mihalcea, unul dintre cei promițători tineri jucători din România. La 16 ani debuta pentru FCSB și era considerat “noul Hagi”, acum își relansează cariera în Liga2.

“Urmăresc FCSB, sper să câștige titlul, le țin pumnii la toate meciurile. Accept și glumele din vestiar legate de FCSB,  nu mă deranjează!”– Vlad Mihalcea, mijlocaș Academica Clinceni.

Antrenorul Ilie Poenaru, fost jucător cu peste 200 meciuri în primele două ligi din România, nu vrea ca echipa sa să fie numită, neoficial, satelit al celor de la FCSB, deși există o colaboare  cu gruparea patronată de Gigi Becali.

“Nu suntem satelitul FCSB. FCSB a împrumutat la noi niște jucători pe care-i plătesc și atât. Doar colaborăm cu ei, ei plătesc salariile și primele de joc pentru fotbaliștii pe care ni i-au dat” – Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni.