O nouă epidemie venită din Africa ar putea afecta întreaga planetă. Dozele de vaccin sunt aproape epuizate

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
17/08/2016, 18:55
O nouă epidemie venită din Africa ar putea afecta întreaga planetă. Dozele de vaccin sunt aproape epuizate

Autoritatile din Congo fac eforturi disperate pentru a preveni declansarea unei noi pandemii.

Guvernul Republicii Democratice Congo incearca sa previna extinderea in tarile vecine si la scara globala a febrei galbene. Aceasta boala infectioasa, cauzata de virusul amaril, se poate transmite prin intepatura acelorasi tantari care transmit si Zika, Aedes aegypti.

Potrivit cifrelor OMS, la 50% dintre pacientii cu febra galbena care nu primesc tratament survine decesul. Exista un vaccin impotriva febrei galbene, care confera imunitate pe viata, dar stocurile sunt extrem de reduse atat in Congo, cat si in restul lumii.

Autoritatile se tem ca, odata cu inceperea sezonului ploios, o adevarata epidemie se va declansa in capitala Kinshasa, unde traiesc peste 10 milioane de oameni. De aici maladia s-ar putea raspandi in toata Africa centrala, unde stocurile de vaccinuri sunt aproape epuizate.

Cum producerea vaccinurilor dureaza un an, autoritatile din Congo au luat masura inocularii cu doze fractionate – o cincime din doza normala. Expertii OMS spun ca un astfel de vaccin poate oferi imunitate pentru aproximativ un an si jumatate.

Maladia se pare ca a venit din Angola, unde campania de vaccinare a esuat dupa ce 1 milion de doze furnizate de OMS au disparut. Organizatia sustine ca au fost utilizate, dar presa sustine ca au fost furate. Exista acum temeri ca febra galbena ar putea evolua intr-o pandemie, la fel ca Ebola.

sursa: stirileprotv.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×