O nouă forță în handbalul românesc! Formația cu un buget uriaș, pregătită de un campion mondial

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în Handbal
15/04/2021, 21:44
O nouă forță în handbalul românesc! Formația cu un buget uriaș, pregătită de un campion mondial SPECIAL FANATIK
O nouă forță în handbalul românesc! Formația cu un buget uriaș, pregătită de un campion mondial. Sursa: sportpictures.eu

La Brăila se pregătește un proiect de anvergură în handbalul feminin. Dunărea a ajuns în sferturile de finală ale EHF European League în acest an, însă din sezonul viitor vrea să se lupte pentru primele locuri. 

O nouă forță în handbalul românesc! Dunărea Brăila, echipa cu un buget de 1,7 milioane de euro

Dunărea Brăila va avea în stagiunea viitoare un buget de 1,7 milioane de euro, mult îmbunătățit față de această stagiune. Este unul dintre bugetele de top ale Ligii Naționale, despre care FANATIK a scris în urmă cu două luni.

Echipa de pe malul Dunării a dat o primă lovitură. L-a adus la cârmă pe Morten Soubak, antrenorul care a adus titlul mondial Braziliei, în anul 2013. Danezul va pregăti în următoarele două sezoane Dunărea Brăila, obiectivul fiind unul dintre primele locuri din clasament. Actualul antrenor, Neven Hrupec va antrena Podravka Koprivnica.

Campionul mondial Morten Soubak, prezentat oficial la Brăila: “Ne dorim rezultate și am încredere că le putem obține”

“În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați.

Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume și luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brăilei. Ne dorim rezultate si am încredere ca vom obține”, a declarat antrenorul Morten Soubak la prezentarea oficială.

Morten Soubak a fost desemnat de IHF al doilea antrenor al anului în handbalul mondial în anii: 2012, 2013 și 2015. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice cu naționala Braziliei: locul 6 la Londra (2012) și locul 5 la Rio de Janeiro. În 2021 va participa la Tokyo alături de naționala Angolei.

Transferuri importante: Samara Da Silva, Mayssa Pessoa sau Ana Paula Rodrigues s-au înțeles cu Dunărea

Și la nivelul lotului, Dunărea Brăila, va muta spectaculos. Până acum, echipa s-ar fi înțeles cu Samara Da Silva, Mayssa Pessoa și Ana Paula Rodrigues și, cel mai probabil, până în vară vor urma și alte transferuri spectaculoase.

Președintele Dunării Brăila, George Caranica, a declarat că obiectivul echipei este un loc cât mai sus în clasament în sezonul viitor și prestații bune pe plan european: “Ne bucurăm că am reușit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare.

Morten Soubak este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume și vine la Brăila, cu gânduri mărețe, atât în campionat, cât și în cupele europene. Ne dorim ca din sezonul următor să ducem Brăila mai sus în clasament. Ne propunem să ne depășim din nou obiectivele, atât în Liga Florilor Mol, cât și în cupele europene”, a spus Caranica.

Luptă mare la primele locuri!

Însă, Dunărea Brăila va avea parte de concurență serioasă. Liga Florilor este una dintre cele mai puternice din Europa, iar mai multe echipe și-au manifestat pretenția de a se lupta pentru vârful clasamentului.

CSM București rămâne marea favorită la titlu, însă SCM Râmnicu Vâlcea, Minaur Baia Mare, Rapid București, Gloria Bistrița, Rapid București sau Gloria Buzău sunt echipe care își doresc să intre în lupta pentru primele locuri.

  • 1.700.000 de euro este bugetul Dunării Brăila
  • 3.500.000 de euro este bugetul lui CSM București, cel mai mare din țară
Închide ×