Sport

O nouă forţă intră la titlu în handbalul românesc?! “Avem un plan bine stabilit! Ne putem bate cu CSM Bucureşti şi Rapid”. Exclusiv

Gloria Bistriţa a încheiat pe podium în Liga Florilor în acest sezon şi vrea mai mult începând cu sezonul viitor, să se lupte la titlu cu CSM Bucureşti şi Rapid.
28.05.2023 | 08:54
O noua forta intra la titlu in handbalul romanesc Avem un plan bine stabilit Ne putem bate cu CSM Bucuresti si Rapid Exclusiv
Secvenţă din meciul Gloria Bistriţa - CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a câştigat campionatul în Liga Florilor, după un sezon dominat de la un capăt la celălalt. Rapid nu a mai reuşit performanţa de anul trecut, dar a încheiat pe poziţia a doua a podiumului, după o luptă cu Gloria Bistriţa.

O nouă forţă intră la titlu în handbalul românesc?!

Formaţia lui Horaţiu Paşca are unul dintre bugetele de top în campionat, de peste 2,5 milioane de euro pe an, iar în sezonul viitor ar putea intra în lupta pentru titlu. Pentru că a încheiat pe podium, Gloria Bistriţa va evolua în sezonul european din EHF European League.

ADVERTISEMENT

Horaţiu Paşca a vorbit pentru FANATIK despre sezonul Gloriei Bistriţa şi planurile de viitor ale echipei care speră să intre în lupta la titlu cu CSM Bucureşti şi Rapid:

“Am avut un sezon foarte bun, ne bucurăm de această clasare pe podium. Nu acelaşi lucru pot să îl spun despre turneul Final Four din Cupa României. Ne-am dorit foarte mult să jucăm bine, să ne calificăm în finală.

ADVERTISEMENT

“Ne putem bate cu CSM Bucureşti şi Rapid, dar bineînţeles va fi foarte dificil”

Din păcate, am avut mari probleme de lot şi am jucat slab. Dar, având în vedere clasarea din campionat, a fost un sezon bun. Avem un plan pe termen lung şi bine stabilit la Bistriţa şi în sezonul viitor sper să avem evoluţii solide.

Ne putem bate cu CSM Bucureşti şi Rapid, dar bineînţeles va fi foarte dificil. Dar planul nostru este bine stabilit şi sper să avem şi în viitor această evoluţie în urcare”, a spus Paşca pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Horaţiu Paşca, antrenorul Gloriei Bistriţa. Sursa: sportpictures.eu
Horaţiu Paşca, antrenorul Gloriei Bistriţa. Sursa: sportpictures.eu

“În afară de CSM Bucureşti şi Rapid nu ştiu dacă există vreo echipă pregătită de Champions League”

Antrenorul Gloriei Bistriţa a explicat pentru FANATIK şi încurcătura produsă de FRH care a trimis mail-ul de posibilă participare în Champions League pentru CSM Târgu Jiu (finalista Cupei), în loc să îl trimită la Bistriţa (locul 3):

“Nu ştiu exact cum s-a întâmplat. Sincer să vă spun, nu ştiu dacă în afară de CSM Bucureşti şi Rapid există vreo echipă pregătită de Champions League. Şi noi trebuie să îndeplinim nişte criterii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Pentru că la acest nivel, EHF are nişte criterii care ţin atât de infrastructură, dar şi de accesibilitate, aeroport şi altele. Nu cred că vor evolua trei echipe din aceeaşi ţară în Liga Campionilor pentru că ar trebui să schimbe sistemul.

Nu pot să joace două formaţii din aceeaşi ţară în aceeaşi grupă. Este complicat. Noi ne dorim să facem o figură frumoasă în EHF European League şi să avem aceleaşi prestaţii solide în campionat”, a explicat Paşca pentru FANATIK.

CSM Bucureşti este calificată în sezonul viitor din Champions League, iar Rapid va aplica pentru un wild card pentru aceeaşi competiţie. CSM Târgu Jiu va evolua în grupele European League din postură de finalistă a Cupei, în timp ce Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila merg în preliminarii.

  • 2.500.000 de euro este bugetul Gloriei Bistriţa
  • 3 este locul ocupat de Gloria Bistriţa în campionat
ADVERTISEMENT