Larisa Iordache, ARGINT la sol după o evoluţie de SENZAŢIE! România încheie mondialul cu 2 medalii!

11:08 / Campionatul Mondial de la Nanning a luat sfîrşit odată cu finala de la bară fixă, cîştigată de olandezul Epke Zonderland. România a încheiat mondialele din China cu două medalii,...
12.10.2014 | 10:50
Larisa Iordache ARGINT la sol dupa o evolutie de SENZATIE Romania incheie mondialul cu 2 medalii

11:08 / Campionatul Mondial de la Nanning a luat sfîrşit odată cu finala de la bară fixă, cîştigată de olandezul Epke Zonderland. România a încheiat mondialele din China cu două medalii, ambele fiind obţinute de Larisa Iordache, la individual compus şi în finala de la sol. 

10:33 / Larisa Iordache a obţinut 2 medalii de argint la Campionatul Mondial de Gimnastică, în finala de la sol şi la individual compus. România încheie mondialul de gimnastică cu cele două medalii obţinute de Larisa Iordache.

10:32 / Alya Mustafina obţine nota 14,733 şi urcă pe locul 3. Larisa Iordache obţine medalia de ARGINT

clas

10:13 / Din păcate pentru noi, Simone Biles a depăşit-o pe Larisa Iordache. Biles a obţinut 15,333. 

10:10 / A apărut şi nota pentru evoluţia Larisei Iordache. 14,800, o notă discutabilă în opinia specialiştilor . E pe primul loc după două evoluţii

10:07 / Larisa Iordache a făcut un exerciţiu PERFECT la sol. Avem speranţe la aur. Incredibilă evoluţie! 

10:06 / Emoţii pentru noi! Larisa Iordache evoluează la sol 

10:00 / În cîteva minute va începe finala la sol. Larisa Iordache va evolua a doua. Avem speranţe la o medalie, în condiţiile în care românca e calificată cu a doua notă din concurs. 

08:58 / Din păcate, Larisa Iordache a ratat evoluţia la bîrnă! A căzut de pe aparat şi a primit nota 14.066, care o duce pe locul 4.

08:35 / Încep emoţiile. În doar cîteva minute, începe finala la bîrnă.

UPDATE 08:33 / E ultima zi a campionatului mondial de gimnastică. Larisa Iordache e calificată în două finale pe aparate, la sol şi bîrnă. Evoluţia Larisei la cele două aparate poate fi urmărită pe FANATIK.RO.

15:57 / Larisa Iordache este prima gimnastă din România după o pauză de 7 ani care urcă pe podium la individual compus. în 2007, Steliana Nistor a cîştigat medalia de argint, a încheiat în faţa altei americance, Shawn Johnson. 

15:55 / Larisa Iordache a obţinut medalia de argint la individual compus. Simone Biles a cîştigat aurul, după ce a reuşit un exerciţiu foarte bun la la sol. Sportiva din Statele Unite este pentru a doua oară la rînd campioană mondială la individual compus. 

15:48 / Larisa Iordache are medalie. A făcut un exerciţiu bun la sol, notat cu 14.733  şi aşteptăm cu sufletul la gură evoluţia americancei Biles, singura care o mai poate depăşi pe Larisa în acest moment. Biles are nevoie de 14.600 pentru aur. 

15:30 / Larisa Iordache este pe locul 2 înainte de ultima rotaţie, la doar 0,133 faţă de Simone Biles

1111111111

15:20 Iordache primeşte 15.100 la bîrnă şi urcă pe doi după două rotaţii.

clasament-2

15:00 Larisa trece cu bine şi de paralele, cel mai dificil aparat al ei, şi se menţine pe locul 4, după ce a primit nota 14.866.

14:40 După prima rotaţie gimnastele noastre ocupă locurile 4, respectiv 14.

Larisa Iordache a luat nota 15.066 la sărituri şi Ştefania Stănilă 13.600 la sol.

POZIŢII DUPĂ PRIMA ROTAŢIE
Larisa Iordache – 4 – 15.066 (sărituri)
Ştefania Stănilă – 14 – 13.600 (sol)

**********************************************************************

UPDATE 10.10.2014 00:01 / Astăzi are loc finala la individual compus feminin, de la ora 14:00, ora României. 

Finalele pe aparate vor avea loc sîmbătă şi duminică, începînd cu ora 8:00, ora României. Toate finalele vor putea fi urmărite în format LIVETEXT pe FANATIK.RO şi pe TVR 1.

Avem două sportive care vor evolua vineri, Larisa Iordache şi Ştefania Stănilă.

***********************************************************************************

UPDATE 15:52 Larisa Iordache primeşte o notă pe măsura execuţiei sale frumoase la bîrnă – 15,500. România strînge un total de 170,963 şi termină pe locul 4. Dacă nu exista ratarea lui Stănilă de la Bîrnă, România lua medaliile de bronz! Statele Unite s-a clasat pe 1, China, pe 2 şi Rusia pe 3.

clasament final

UPDATE 15:48. Andreea Munteanu reuşeşte o prestaţie excelentă la bîrnă!

scor

UPDATE 15:41 Stănilă cade de pe bîrnă! Şansele la podium sînt irosite!

UPDATE 15:11 România are un punctaj slab la paralele – 40.232. Italia trece în faţa noastră. Urmează bîrna pentru românce.

fig

UPDATE 14:50 Prestaţie bună a româncelor şi la sărituri. Larisa Iordache reuşeşte să ia o notă de peste 15,000. După a doua rotaţie România este pe locul al 3-lea. Urmează parelelele.

romania

UPDATE 14:32 Americancele s-au instalat pe primul loc. România este pe locul 5, la 4,7 puncte distanţă de primul loc.

rotatia1

UPDATE 14:28. Fetele noastre au evoluţii bune la sol, cu excepţia Larisei Iordache, care ezită şi este taxată de arbitri. 42,074 este nota cumulată a celor 3 românce care au lucrat la sol. ”Tricolorele” vor merge acum la sărituri.

UPDATE 14:02. A început finala. România începe prima rotaţie la sol. La acest aparat vor participa Stănilă, Munteanu şi Iordache.

UPDATE 13:28 Naţionala feminină de gimnastică a României s-a calificat în finala pe echipe. Ultimul act va avea loc la ora 14:00 şi va putea fi urmărit pe TVR 1.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

UPDATE 15:10 / România şi-a asigurat calificarea în finalele pe aparate. După încheierea a 11 subdiviziuni de calificare, Australia a trecut pe locul 8, ultimul calificant şi în ultima subdiviziune doar Franţa poate emite pretenţii. Finala pe aparate va avea loc miercuri. 

UPDATE 10 septembrie 12:40 / România este aproape de a obţine calificarea în finala pe echipe la Campionatele Mondiale de Gimnastică. După încheierea a 10 din cele 12 subdiviziuni de calificare, România este pe locul 7, după o evoluţie mai modestă a echipei. Vedeta echipei a fost Larisa Iordache, care s-a calificat pe locul 3 în finală la individual compus.

România mai depinde de evoluţiile Franţei şi Australiei, însă într-o mare proporţie, ţara noastră este calificată la în finala pe echipe. Clasament pe echipe în acest moment:

echipe

Finala individual compus: 

simone

UPDATE / Echipa feminină de gimnastică a României a făcut ultimele antrenamente înainte de debutul de luni. Antrenorii au lucrat şi la psihicul fetelor, înainte de a stabili intrările şi ordinea pe aparate. Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan şi Ştefania Stănilă sunt singurele gimnaste care vor evolua la toate aparatele. 

UPDATE / Echipa masculină de gimnastică a României s-a clasat sîmbătă pe locul 12 în calificări şi a ratat finala probei la Campionatul Mondial. Chiar şi aşa, a obţinut biletele la Mondialul din 2015, unde participă primele 24 clasate.

UPDATE / Echipa naţională de gimnastică masculină a României debutează sîmbătă, în ultima Subdiviziune. După evoluţia românilor, se vor cunoaşte poziţiile definitive ale Campionatului Mondial din 2014. Tot atunci, se vor afla finaliştii de săptămîna viitoare, dar şi echipele calificate pentru Mondialele de la Glasgow 2015. 

UPDATE / Naţionala de gimnastică feminină va intra luni în concurs, de la 10:30, la Campionatul Mondial de la Nanning.

Ultima amintire din China, în 1999, cînd Maria Olaru a devenit campioană mondială.

***************************************************************************************

România abordează Campionatul Mondial din China cu 3 debutante, media de vîrstă a lotului fiind de 16,6 ani.

Delegaţia noastră va fi condusă în China de antrenorii Lucian Sandu, Lăcrămioara Moldovean şi Cristian Moldovean. Chiar dacă lotul României este unul mai puţin experimentat, antrenorii sînt de părere că putem emite pretenţii aşa cum am făcut-o întotdeauna: „Larisa este într-o formă foarte bună. Ea are experienţă şi exerciţii valoroase, iar dacă va reedita evoluţiile din ultimul timp, atunci poate urca pe podium la individual compus. La celelalte gimnaste, putem vorbi despre acumulare de experienţă”, a declarat antrenorul Cristian Moldovan înainte de plecarea în China.

Media de vîrstă: 16,6 ani

Larisa Iordache este numărul 1 în lotul României. Gimnasta „Alpha”. Celelalte 6 coechipiere nu au mai participat niciodată la un campionat mondial de senioare. Dar România a obişnuit să surprindă pe toată lumea la competiţiile majore cu rezultatele obţinute tocmai de debutante. Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi Ştefania Stănilă au făcut parte din „echipa de aur” de la europenele din mai, chiar dacă era prima lor competiţie majoră. La mondialele de la Nanning, alte 3 gimnaste vor debuta pe scena marii competiţii: Paula Tudorache, Anamaria Ocolişan şi Ioana Nicoară. Media de vîrstă a României este 16,6 ani. Simona Amânar nu are nici o emoţie în ceea ce priveşte acomodarea debutantelor: „De fiecare dată ne-am bătut cu granzii. Noi mereu am vrut să ne facem treaba, nu ne gîndeam la medalii. Debutantele vor avea emoţii, însă au cîteva zile în care se vor acomoda. Vor simţi sprijinul gimnastelor mai experimentate şi al antrenorilor şi sînt sigură că vor face un concurs bun”, a declarat fosta gimnastă pentru FANATIK.

Obiectiv: Jocurile Olimpice de la Rio

Chiar dacă presa naţională, dar şi străină, se aşteaptă la medalii din partea României, obiectivul declarat al delegaţiei noastre este calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Numai că este un drum tare lung pînă acolo… Echipele clasate pe primele 24 de locuri la Nanning se vor califica la Campionatele Mondiale de la Glasgow de anul viitor. De acolo, primele 8 vor obţine calificarea directă la Olimpiada de la Rio, locurile 9-16 luptînd pentru ultimele locuri calificante. Însă antrenorul Cristian Moldovan a declarat că este destul de relaxat. Este un Campionat Mondial de tranziţie, o primă etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Nu simt nici o presiune”, a spus acesta.

Palmares bogat pe pămînt chinezesc

Mondialele de gimnastică vor avea loc pentru a doua oară în China. La prima ediţie găzduită în această ţară, în 1999, la Tianjin, România a fost vedeta concursului feminin şi a reuşit să obţină 3 medalii de aur, 3 medalii de argint şi una de bronz. A fost competiţia la care au strălucit Andreea Răducan, Simona Amînar şi Maria Olaru. 15 ani mai tîrziu, Simona Amînar a declarat pentru FANATIK că are amintiri inegalabile din China: „Îmi aduc aminte cu o mare plăcere de acea competiţie şi sînt sigură că aşa vor fi şi fetele. Obiectivul lor este să pregătească cît mai bine Jocurile Olimpice de la Rio şi eu sînt sigură că vom obţine cel puţin două medalii”.

Program şi televizări

Competiţia va avea loc între 3 şi 12 octombrie într-o sală ultramodernă, „Guangxi Gymnasium”, inaugurată în 2012. Calificările la feminin vor avea loc pe 4, respectiv 5 octombrie. Finala pe echipe va avea loc miercuri, 8 octombrie. Vineri, 10 octombrie, va avea loc finala la individual compus, iar sîmbătă şi duminică, pe 11 şi 12 octombrie, vor fi finalele pe aparate. Campionatele Mondiale de gimnastică vor fi transmise în direct de TVR 1.

Blazon important

România este pe locul 3 în clasamentul „all time” al Campionatelor Mondiale de Gimnastică, cu un total de 131 de medalii, dintre care 47 de aur, 43 de argint şi 41 de bronz. Primul loc este ocupat de Rusia, cu 265 de medalii, China fiind pe locul 2 cu 149 de medalii. Din păcate, la ultimele 3 ediţii ale Campionatelor Mondiale, gimnastele noastre au adunat doar 3 medalii, una de aur (Ana Porgras la bîrnă în 2010), una de argint (Diana Chelaru la sol în 2010) şi o medalie de bronz (Larisa Iordache la sol în 2013)…

Marius Berbecar, speranţa la medalii la masculin

7 gimnaşti are în componenţă echipa masculină a României la acest Mondial: Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Daniel Rădeanu, Laurenţiu Nistor, Cristian Băţagă şi Andrei Ursache. Cel mai bine cotat este Marius Berbecar, care la Campionatele Europene de la Sofia a fost la un pas de medalie la paralele.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!