News

O nouă încercare eșuată a României pentru extrădarea prințului Paul. Justiția din Malta a respins cererea

Autoritățile malteze blochează extrădarea prințului Paul al României. Arest Preventiv în Așteptarea Deciziei Procurorului General
20.05.2024 | 16:31
O noua incercare esuata a Romaniei pentru extradarea printului Paul Justitia din Malta a respins cererea
Autoritățile din Malta nu acceptă extradarea prințului Paul al României. Cererea a fost respinsă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un tribunal din Malta a respins luni solicitarea autorităților române de extrădare a prințului Paul Philippe al României, pe motiv că există un “risc real” ca drepturile sale fundamentale să fie încălcate, conform relatării Times of Malta.

Prințul Paul nu va fi extrădat în România

Paul Philippe al României, căutat în țara noastră pentru a-și ispăși o pedeapsă cu închisoarea pentru corupție, a fugit din România în 2020, după ce a fost condamnat la aproape trei ani și jumătate de închisoare.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat pentru corupție în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare din apropierea Bucureștiului, pe care le revendicase în mod fals

În vârstă de 75 de ani, el a fost capturat în iunie 2022 la Paris, însă o Curte de Apel a refuzat să-l extrădeze în România. Avocatul lui Paul al României a invocat, printre altele, acest argument în pledoaria împotriva extrădării sale recente.

ADVERTISEMENT

Deși acum locuiește în Italia, Paul al României a călătorit luna trecută în Malta pentru a participa la o conferință și a fost reținut în baza unui mandat european de arestare.

Cum a scăpat Paul de executarea pedepsei în țară

În timpul procedurilor din instanța malteză, au fost audiați un fost procuror francez și avocatul american al lui Paul al României, care a prezentat succesiunea evenimentelor ce au condus la această ultimă cerere de extrădare a autorităților române.

ADVERTISEMENT

Avocatul său maltez, Jason Azzopardi, a subliniat cum instanțele franceze au respins o cerere de extrădare similară și a conchis că există un “risc real” de încălcare a drepturilor fundamentale ale lui Paul al României. Deciziile instanțelor franceze au fost prezentate ca dovezi.

Magistratul Leonard Caruana a concluzionat, pe baza tuturor probelor prezentate, că executarea mandatului european de arestare ar implica un “risc real” de încălcare a drepturilor fundamentale ale prințului Paul. Astfel, instanța a refuzat punerea în aplicare a mandatului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Paul al României va rămâne în arest preventiv timp de trei zile, în așteptarea deciziei procurorului general privind un posibil apel.

Avocatul apărării, Jason Azzopardi, a menționat că probabil va depune o cerere scrisă pentru eliberare pe cauțiune până la expirarea acestui termen de apel.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României