Alegeri 2024

O nouă inițiativă pentru educarea și responsabilizarea părinților români la alegerile europarlamentare

Un nou proiect pentru voturi informate și responsabile în România. Ce ar trebui să știe părinții români despre alegerile europarlamentare
27.05.2024 | 15:42
O noua initiativa pentru educarea si responsabilizarea parintilor romani la alegerile europarlamentare
VotulMeu2024. O nouă inițiativă pentru educarea și responsabilizarea părinților români la alegerile europarlamentare. Sursa foto: DESPRECOPII MEDIA
ADVERTISEMENT

Un proiect ambițios realizat în colaborare cu VoteMatch Europe, dedicat alegerilor europarlamentare din acest an, își propune să informeze și să responsabilizeze cetățenii din România, cu un accent deosebit pe părinți, în procesul electoral, pentru a se asigura că fiecare vot este bine documentat și relevant.

Ce presupune parteneriatul

DespreCopii Media Group a ales să colaboreze cu VoteMatch Europe pentru a promova un viitor mai bun pentru copiii din România. Organizația consideră că o componentă esențială în atingerea acestui obiectiv este ca părinții să facă alegeri politice informate și responsabile.

ADVERTISEMENT

În contextul alegerilor europarlamentare, este crucial ca aceștia să înțeleagă diferențele de politici între partide și să voteze în conformitate cu valorile și interesele lor atât ca cetățeni, cât și ca părinți.

Florin Popescu, General Manager al DespreCopii, subliniază importanța acestui proiect: „Felicit echipa DespreCopii pentru lansarea acestui proiect independent, susținut 100% din fonduri proprii, într-un peisaj digital dominat de fake news. Este un proiect civic, gândit la nivel european, și mă bucur că partidele politice au fost de acord să ne ofere părerile lor”.

ADVERTISEMENT

VotulMeu2024, un instrument inedit

Un aspect inedit al acestui instrument este capacitatea utilizatorilor de a vedea ce partide din alte țări europene împărtășesc puncte de vedere similare după ce își testează preferințele politice pentru partidele din România. Această funcționalitate promovează o mai bună înțelegere a peisajului politic european și încurajează alegerile informate și responsabile.

„Le recomand tuturor cetățenilor români cu drept de vot să meargă la vot, iar părinților le spun că e important să aibă în minte că nu votează doar pentru ei, ci și pentru viitorul copiilor”, continuă Florin Popescu.

ADVERTISEMENT

DespreCopii Media Group a ales să devină partener al ProDemos, organizația care a dezvoltat platforma VoteMatch, datorită credibilității și transparenței pe care aceasta le oferă. ProDemos este cunoscută pentru dezvoltarea de instrumente educaționale și democratice utilizate de milioane de cetățeni în timpul alegerilor, contribuind astfel la transparența și responsabilitatea în procesul electoral.

Ce înseamnă VoteMatch Europe

VoteMatch Europe este o aplicație de asistare a votului (Voting Aid Application – VAA) care permite utilizatorilor să își compare opiniile politice cu partidele din toate țările UE. Aplicația solicită opinia utilizatorilor pe diverse teme politice și arată ce partide se potrivesc cel mai bine cu punctele lor de vedere, atât la nivel național, cât și european. Platforma în limba română poate fi accesată la [https://ro.votematch.eu/](https://ro.votematch.eu/).

ADVERTISEMENT

Aceasta este a treia ediție a VoteMatch Europe, prima ediție fiind lansată pentru alegerile europarlamentare din 2014. În România, VoteMatch Europe 2024 este implementat în parteneriat cu DespreCopii Media Group, o voce puternică în domeniul parenting-ului.

Pentru a utiliza VoteMatch în limba română, utilizatorii trebuie să răspundă la o serie de întrebări pe [https://ro.votematch.eu/](https://ro.votematch.eu/). Opțiunile personale sunt apoi comparate cu programele politice ale partidelor din România înscrise la alegerile europarlamentare. După obținerea rezultatelor pentru VAA-ul național, utilizatorii pot vedea care partide din alte țări UE se potrivesc cel mai bine cu opiniile lor și pot obține informații suplimentare despre partidele și grupurile afiliate în Parlamentul European.

Prin această campanie, DespreCopii Media Group și VoteMatch Europe își propun să contribuie la educația civică a cetățenilor români și să sprijine participarea informată la alegerile europarlamentare, asigurând un viitor prosper și democratic pentru copiii din România.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”