O nouă localitate în carantină! Locuitorii, înștiințați după ce măsura a intrat în vigoare

Bogdan Solomon   
în HotNews
28/10/2020, 15:49
O nouă localitate în carantină! Locuitorii, înștiințați după ce măsura a intrat în vigoare
Două orașe mari din România intră în carantină. Care vor fi restricțiile Sursa foto: Pixabay

Întrucât incidenţa persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 4,69 la mia de locuitori, comuna maramureșeană Recea intră în carantină începând de miercuri, 28 octombrie.

În următoarele două săptămâni, oamenii vor trebui să evite deplasările în afara localității, dacă nu sunt de strictă necesitate. Decizia le-a fost comunicată prin intermediul serviciului RO-ALERT.

Toate bune și frumoase, numai că mesajul a ajuns la 12:08, cu 8 minute după ce măsura luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a intrat în vigoare.

 Comuna Recea, în carantină. Locuitorii au fost înștiințați abia după ce măsura a intrat în vigoare

Deși cazurile de îmbolnăvire au crescut alarmant încă de la sfârșitul săptămânii trecute, nicio instituție nu a anunțat în timp util printr-un comunicat că localitatea va intra în carantină.

Atenție!!! În comuna Recea, datorită nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coroanvirus (SARS-COV-2) – peste 4,69 la 1.000 de locuitori, începând cu data de 28.10.2020, ora 12:00, se instituie măsura de carantinare pentru 14 zile.

Evitați deplasările neesențiale prin zona carantinată. Tranzitarea localității este permisă, fiind interzisă oprirea în această localitate.

Persoanele care se deplasează în zona carantinată vor prezenta autorităților documente care să justifice necesitatea deplasării”, este textul mesajului primit de locuitorii comunei Recea prin intermediul RO-ALERT.

Ulterior, primarul Pavel Octavian a precizat că în rândul angajaților instituției s-a constatat existența a 12 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

De asemenea, în urmă cu două zile s-au înregistrat la nivelul comunei alte 27 de infectări. Petrova și Vișeul de Sus au intrat în carantină încă de săptămâna trecută.

Închide ×